Interior

Foto

El conseller d'Interior anuncia més controls policials per assegurar el compliment de les mesures per part de bars i restaurants

query_builder   18 desembre 2020 18:54

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior anuncia més controls policials per assegurar el compliment de les mesures per part de bars i restaurants

Foto

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat aquesta tarda l’increment dels controls policials del compliment de les mesures del PROCICAT per part de la ciutadania i dels establiments de restauració i més coordinació encara amb les policies locals per respondre a les necessitats marcades per l'evolució de la pandèmia. Per part de Mossos d’Esquadra, es destinaran patrulles a treballar de forma exclusiva tot el seu torn en la inspecció i control del compliment de les mesures per part de bars i restaurants. Fins ara, les patrulles incloïen aquesta tasca en el seu patrullatge com un objectiu més i ara hi haurà un dispositiu més potent, amb patrulles que només realitzaran aquesta tasca. A aquesta tasca, cal sumar la feina que realitzen diàriament les diferents policies locals arreu del territori.

“La majoria de bars i restaurants compleixen la normativa però reforcem els controls i inspeccions per poder sancionar els que incompleixen” ha remarcat el conseller després de la reunió del comitè de crisi d'Interior Covid19, que aquesta tarda ha celebrat una reunió al departament d’Interior. Hi ha assistit, a banda del conseller, la secretaria general Elisabet Abad, la directora de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la subdirectora de coordinació de Policies Locals, Begoña Curto, entre altres.

"Avui ja es veuran més efectius policials" i "hi haurà un control més eficaç i dotat de més efectius" al món de la restauració, ha explicat Sàmper. També ha advertit d'un enduriment de les sancions. Les recomanacions que fins ara es feien amb efectes pedagògics passaran a ser sancions "per criteris de seguretat en salut per a tota la població". "Des de mitjans d'octubre se n'han posat prop de 70.000, aproximadament un 50% per part del cos de Mossos d'Esquadra i un altre 50% per les policies locals". Sàmper també ha destacat que els Mossos d’Esquadra han aixecat 1.027 actes sancionadores a bars i restaurants.

Aquesta readaptació es fa "amb l'única voluntat de reduir aquesta propagació perquè ve època molt complicada", ha dit comparant Nadal amb el dia d'acció de gràcies als Estats Units, dia també amb moltes trobades familiars i interaccions,  després del qual "la corba va pujar en vertical". "Hem de fer el possible per evitar-ho", ha afegit.

Sàmper també ha avançat que dilluns vinent hi haurà una reunió amb tots els comandaments de les 216 policies locals de Catalunya per aprofundir en una coordinació "que ja s'està fent”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia