Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos d'Esquadra detenen un home i comissen 1.120 plantes de marihuana en un magatzem a Riumors (Alt Empordà)

query_builder   20 desembre 2020 11:30

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home i comissen 1.120 plantes de marihuana en un magatzem a Riumors (Alt Empordà)

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Roses van detenir el dia 14 de desembre un home de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Riumors, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es van iniciar el mateix dia 14 a la nit, quan els mossos van tenir coneixement que al carrer Masmueca de la població de Riumors s’estava produint una baralla entre diverses persones i que s’havien escoltat sorolls semblants a la detonació d’una arma de foc.

Quan els agents van arribar, van veure al voltant del magatzem d’una granja una lot encesa, s’hi van atansar i van poder identificar la persona que hi havia al voltant de la finca.

Immediatament els policies li van preguntar per la disputa i l’home va negar conèixer els fets, però va explicar als agents que havia vist a dues persones sortir corrents en direcció al centre de la població. Els agents van escoltar la versió de l’home, plena de contradiccions i amb una actitud nerviosa. Els mossos també li van preguntar pel magatzem que es trobava amb les llums enceses i del qual sortia olor a marihuana.

L’individu de seguida va manifestar als agents que ell mateix n’era el propietari i el tenia llogat a dues persones que no es trobaven al lloc en el moment dels fets.

Durant la recerca per la zona, els agents van arribar al davant la porta del magatzem que es trobava totalment oberta, els policies van entrar i van trobar-se amb un espai ple de deixalles i una olor encara més forta a marihuana.

Al final del magatzem hi havia un cable negre al terra que travessava una paret que tenia una peça metàl·lica de grans dimensions que barrava el pas. Quan els agents van moure la peça van observar un forat tipus “butró” per on podia passar una persona. Quan els mossos van accedir-hi van trobar una plantació de marihuana dividida en tres estances on hi havien 1.120 plantes i aparells elèctrics pel cultiu de les mateixes.

A més, al dia següent un treballador de l’empresa energètica va verificar que el magatzem tenia la llum connectada de forma il·legal i per tant estava defraudant fluid elèctric.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El detingut, va passar el dia 15 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

 

Àrea de Comunicació

Girona, 20 de desembre de 2020

2  

Imatges

CME

CME 406

CME

CME 317