Agència Catalana de l'Aigua

Depuradora Monistrol Montserrat

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el funcionament de la depuradora de Monistrol de Montserrat

query_builder   21 desembre 2020 09:41

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el funcionament de la depuradora de Monistrol de Montserrat

  • En els darrers mesos s’ha optimitzat el funcionament de la planta, modernitzant els equips de depuració i garantint l’aportació d’aigua tractada de qualitat al riu Llobregat

 

  • Amb una inversió superior als 780.000 euros, les actuacions han consistit en la incorporació d’un tractament físico-químic, l’ampliació del reactor biològic i el desdoblament de l’equip de pretractament

 

  • Els treballs estan inclosos en el contracte de gestió, explotació i manteniment de la planta, gestionada per la Ute Edar Abrera (Acsa-Sav-Dam Ute Abrera)
Detall de la depuradora de Monistrol de Montserrat, després dels treballs de millora.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha dut a terme en els darrers mesos una sèrie d’actuacions de millora en la depuradora de Monistrol de Montserrat (Bages), que faran possible una major flexibilitat en l’operació de la depuradora arran de la modernització dels seus equipaments. Els treballs han incrementat el rendiment de la depuració de les aigües residuals, s’ha augmentat l’eliminació de la matèria orgànica i s’ha aconseguit reduir l’abocament de nutrients- nitrogen- al medi hídric.

La depuradora d’aigües residuals de Monistrol de Montserrat, gestionada per l’ACA, va posar-se en marxa l’any 1994. El disseny original de la depuradora constava d’un tanc d’homogeneïtzació, un filtre percolador, un reactor de fangs activats d'alta càrrega amb aeració perllongada. La planta rep i tracta juntament amb l’aigua residual domèstica abocaments industrials provinents majoritàriament del sector tèxtil.

Les actuacions han suposat una inversió superior als 780.000 euros, inclosa en el contracte d’explotació, conservació, manteniment i millores de la planta, gestionada per la Ute Edar Abrera (Acsa-Sav-Dam Ute Abrera). Les millores dutes a terme han consistit en el desdoblament de l’equip de pretractament (tamís de fins), la remodelació de la bassa d’homogeneïtzació amb la incorporació d’un tractament físico-químic, i la millora en el rendiment d’aireació i eficiència energètica per la substitució dels airejadors submergits per difusors de bombolla fina, instal·lació de dos bufadors i incorporació de dues bombes de recirculació interna.

 Aquestes actuacions han aconseguit un increment en el rendiment de depuració pel que fa al compliment dels paràmetres d’abocament marcats per la Directiva 91/271/CEE.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 5517

Foto 2

Foto 2 4713

Foto 3

Foto 3 4595

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 250

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia