Educació

Visita Sant Cugat

Bargalló demana que durant les festes de Nadal "mantinguem en la societat les mesures sanitàries que s'han aplicat a les escoles"

query_builder   21 desembre 2020 14:51

event_note Nota de premsa

Bargalló demana que durant les festes de Nadal "mantinguem en la societat les mesures sanitàries que s'han aplicat a les escoles"

  • Ho ha manifestat davant dels mitjans de comunicació després de visitar l’Institut Escola Catalunya de Sant Cugat del Vallès
Visita Sant Cugat 1

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha demanat que durant les festes de Nadal “mantinguem en la societat les mesures sanitàries que s’han aplicat a les escoles”. Ha recordat que “els  grups d’alumnes de 0 a 9 anys i de 10 a 19 anys tenien més afectació Covid a l’agost que al setembre i al setembre que a l’octubre” -segons dades de la Universitat Politènica-, que “vol dir que l’obertura de les escoles va ser una seguretat sanitària per als nostres alumnes i avui també ho és”. Ho ha dit aquest matí davant dels mitjans de comunicació després de visitar l’institut Escola Catalunya de Sant Cugat del Vallès. Ho ha fet acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, i del director dels serveis territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas.

 

Així doncs, el titular d’Educació ha demanat a la ciutadania que per aquestes festes de Nadal es segueixin les normes de seguretat que s’han dut a terme en els centres educatius durant el primer trimestre, com és “l’organització al voltant de grups estables  de convivència, la utilització de la mascareta com a garantia de sanitat i la ventilació dels espais”. Ha subratllat que “demanem que tots i totes ara prenguin exemple de l’escola”.

 

Bargalló també ha fet una valoració positiva sobre el primer trimestre: “Les escoles van obrir el 14 de setembre i no han tancat, i han fet  el que han de fer les escoles, que és garantir el dret a l’educació de l’alumnat”. Ha destacat que “s’ha fet gràcies a les direccions dels centres, als mestres, al professorat, a les famílies i també a l’alumnat, que ha estat molt responsable i ha seguit les mesures”. “L’escola ha estat tan segura que la societat ha d’aprendre de l’escola i fer en aquestes festes aquest comportament responsable que ha fet l’escola” ha reiterat el conseller.

Sant Cugat 2

Visita de l’Institut Escola Catalunya

 

El conseller d’Educació ha manifestat que ha visitat Sant Cugat “per conèixer l’Institut Escola Catalunya perquè es tracta d’un institut escola nou, que té un projecte engrescador”. Bargalló ha exposat que aquest estiu hi van haver unes obres RAM que es van endarrerir per motiu de la pandèmia i que, “per l’estiu vinent, està prevista una segona fase d’obres RAM -reforma, ampliació i millora-, a la cuina i al menjador, i, per a d’aquí a un any i mig, hi ha una obra valorada en dos milions i mig d‘euros, que seria l’ampliació de l’edifici a dues plantes”. El centre educatiu escolaritza 495 alumnes entre educació infantil, primària i ESO.

 

 

 

 

21 de desembre de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia