Acció Exterior i Unió Europea

Acords de la Taula de partits

Conseller Solé sobre la taula de partits: "Hem bastit un gran acord per a l'organització de les eleccions del 14-F"

query_builder   21 desembre 2020 15:26

event_note Nota de premsa

Conseller Solé sobre la taula de partits: "Hem bastit un gran acord per a l'organització de les eleccions del 14-F"

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, i el president del Parlament, Roger Torrent, han encapçalat aquest matí la taula de grups i subgrups parlamentaris per seguir abordant l'organització de les eleccions al Parlament del 14 de febrer.

Acords de la Taula de partits

La taula ha servit per arribar a diversos acords a partir de les esmenes proposades pels grups i subgrups parlamentaris a la proposta que el conseller Solé va presentar en la reunió del passat 4 de desembre.

D'una banda, s'ha acordat la tramesa única de sobres i butlletes electorals per fomentar que la ciutadania porti el vot preparat des de casa, la qual cosa evitarà l'opció de descarregar les butlletes i el sobre per Internet. També es demanarà a l'Oficina del Cens Electoral incloure dins el llistat del cens els ciutadans robinson que hagin demanat ser exclosos de les trameses de propaganda electoral perquè es considera informació d'interès públic lligada al procés electoral i no als partits.

Pel que fa a les franges de vot, es manté, com a recomanació, la distribució en horaris específics per a tres conjunts de població: de 9:00 a 12:00 hores per a les persones de risc; de 12:00 a 19:00 hores per a persones sanes que no estiguin fent quarantena i de 19:00 a 20:00 hores per a les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos.

D'altra banda, s'ha proposat fer arribar al Departament de Salut que dins el pla de vacunacions s'administri la vacuna de forma prioritària als membres de les meses i el personal dels locals electoral.

La propera taula de partits serà l'11 de gener

El conseller Solé ha emplaçat les formacions polítiques a una propera reunió l'11 de gener, i s'ha fixat com a proposta el 15 de gener com a data per avaluar la tendència sanitària al país i decidir la possibilitat de mantenir la convocatòria dels comicis o ajornar-la, de la mateixa manera que s'accepta la proposta d'escenaris i indicadors que figuren al Protocol de funcionament de la taula de partits i definició d'escenaris de celebració de les eleccions.

En aquest sentit, el Govern informarà amb regularitat a la taula dels avenços en els preparatius de les eleccions, i un hipotètic ajornament de les eleccions es decidirà de manera consensuada amb els membres de les formacions polítiques representades al Parlament.

El conseller Solé ha explicat que avui mateix es traslladaran al PROCICAT els protocols que han rebut el vistiplau de la taula de grups i subgrups "perquè puguin ser aprovats amb immediatesa".

Solé ha reiterat el consens assolit pels grups parlamentaris: "En el més essencial de tot el gruix de l'organització de les eleccions partim d'aquest gran acord".

"Des del Govern seguirem estenent la ma a les formacions per anar avançant amb consens per organitzar aquestes eleccions de forma segura", ha remarcat Solé i ha afegit que aquestes eleccions "han de ser legitimes i que han de garantir el dret a vot de tothom".

Finalment, el conseller Solé ha conclòs que "qualsevol decisió que es pugui prendre dels del Govern serà consultada abans amb els grups parlamentaris".

En la reunió també hi han participat la secretària general d’Interior, Elisabeth Abad, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz i el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia