Economia i Hisenda

Salut forma els equips d'infermeria que vacunaran de Covid a partir de diumenge
El conseller Sàmper fa una crida a

El vicepresident Aragonès anuncia una ampliació dels terminis de carència dels crèdits de l'ICF destinats als sectors afectats per la Covid-19

query_builder   21 desembre 2020 16:34

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès anuncia una ampliació dels terminis de carència dels crèdits de l'ICF destinats als sectors afectats per la Covid-19

  • Assegura que la sortida de la crisi ha de venir de la col·laboració del conjunt d’administracions públiques, “que han de ser institucions fortes i emprenedores, però també transparents i sense cap ombra de corrupció”
  • Considera “imprescindible i urgent” que el Govern de l’Estat implementi el pla de suport al sector de la restauració que va anunciar fa unes setmanes

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat avui que la Generalitat ampliarà en un any el termini de carència de tots els crèdits Covid gestionats per l’Institut Català de Finances (ICF) “per tal de facilitar a les empreses el finançament necessari per subsistir durant aquest llarg impasse on encara és impossible treballar amb normalitat”. Així, totes les operacions ICF Covid, les quals compten amb la garantia del Govern, tindran una carència de fins a 2 anys i el seu termini d’amortització s’allargarà fins als 8 anys.

Pere Aragonès ha avançat aquesta nova mesura durant la seva intervenció en l'acte de lliurament dels XIII Premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d'Honor 2020 de Foment del Treball. El vicepresident ha remarcat que durant les properes setmanes el Govern continuarà aprovant mesures per donar suport als sectors més afectats per la pandèmia, i ha recordat que avui mateix s’ha obert una nova convocatòria d’ajuts adreçada, entre altres sectors, al de la restauració, “un sector que ha fet molts esforços per complir amb totes les mesures de seguretat, però que malauradament no pot operar amb normalitat si volem mantenir la pandèmia sota control”.

“Hem adoptat ajudes, n’hem de fer més i cal que ho faci el conjunt de les administracions”, ha reiterat el vicepresident. Unes administracions que, segons Aragonès, “han de ser institucions fortes, dinàmiques, àgils i emprenedores, però també transparents, netes i sense cap ombra de corrupció, i que sempre actuïn pensant en el bé comú i la ciutadania”.

 

“Catalunya està preparada per ser protagonista dels fons europeus”

En la seva intervenció, Aragonès ha tornat ha reclamar al Govern de l’Estat una “implicació directa a l’hora d’ajudar el conjunt de l’economia en un moment tan difícil com el que estem vivint”. Per això, ha considerat “imprescindible i urgent” que l’executiu espanyol “concreti i implementi” el pla per al sector de la restauració que va anunciar fa unes setmanes. A més, ha exigit que aquest inclogui ajuts directes als sectors afectats, “ja que les necessitats són  moltes i les urgències ens reclamen una resposta immediata”. “No tinc cap dubte que el 2021 serà l’any de recuperació, però, per arribar-hi en les millors condicions, hem de fer tot el que està a les nostres mans per acompanyar les empreses en la situació extremadament crítica que estan patint”, ha insistit.

En aquest sentit, el vicepresident ha destacat el paper essencial que en la recuperació del país jugaran els fons de reconstrucció que han d’arribar de les institucions europees.  Ha assenyalat que aquests fons han de permetre “impulsar els sectors estratègics de futur, els que tenen més capacitat de generar ocupació de qualitat, valor afegit i prosperitat pel conjunt de la societat” i ha assegurat que “Catalunya, el seu teixit empresarial, les seves institucions i les seves entitats d’iniciativa social estan a punt per participar dels fons europeus i ser-ne protagonistes”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia