Salut

Salut realitzarà un cribratge poblacional a Vilalba dels Arcs

query_builder   21 desembre 2020 16:41

event_note Nota de premsa

Salut realitzarà un cribratge poblacional a Vilalba dels Arcs

  • La població de la Terra Alta pateix un brot important, amb 27 positius a dia d’avui
  • Amb el cribratge poblacional es buscarà tallar cadenes de transmissió i detectar asimptomàtics

En el marc de l'estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, aquest dimarts 22 es durà a terme, en col·laboració amb l’Ajuntament, un cribratge poblacional amb PCR al municipi de Vilalba dels Arcs. El cribratge es realitzarà de 10h a 18h, organitzat per carrers.

Des del Departament de Salut s'ha decidit fer aquest cribratge massiu a Vilalba dels Arcs a causa del brot que s'ha detectat a aquesta població. El balanç de positius de la població de la Terra Alta és de 27 casos confirmats, i l'índex de rebrot se situa ara mateix en 4947,9 i la velocitat de propagació en 1,85.

La mesura de realitzar els cribratges està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L’objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquells que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn. Cal destacar la importància de fer correctament l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Proves de COVID-19 a Batea

Una vegada finalitzat el cribratge poblacional, el brot de la població de Batea es troba actualment amb un balanç de 85 casos confirmats.

Les proves realitzades als centres educatius van concloure amb 2 positius de 225 PCR realitzades entre la llar d’infants i l’escola-institut. A dia d’avui, Batea es troba amb un Índex de rebrot de 10.250,7 i una velocitat de propagació de 3,07.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha tornat a posar de manifest que “l’evolució de les dades epidemiològiques de la Regió Sanitària no són gens favorables, en especial a la Terra Alta i a aquests dos municipis”, i fa una crida “a la responsabilitat i la prudència a les portes d’unes festes de Nadal diferents, on necessitem de la responsabilitat col·lectiva. És hora de restringir al màxim les reunions familiars i ser molt prudents amb el seguiment de totes les recomanacions”.