Drets Socials

lleure

Joventut ja ha pagat les 312 sol·licituds d'ajuts de gestors d'instal·lacions juvenils

Els ajuts per pal·liar els perjudicis ocasionats per la pandèmia suposen en total més de 2,5 milions d'euros

query_builder   22 desembre 2020 11:29

event_note Nota de premsa

Joventut ja ha pagat les 312 sol·licituds d'ajuts de gestors d'instal·lacions juvenils

Els ajuts per pal·liar els perjudicis ocasionats per la pandèmia suposen en total més de 2,5 milions d'euros

La Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha rebut un total de 312 sol·licituds d’ajuts dels gestors de les instal·lacions inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la DGJ, que poden ser cases de colònies, albergs de joventut, granges escola, aules de natura o campaments juvenils.

El pagament d'aquests ajuts ja s’ha efectuat amb un import total de 2.521.425 euros. Cada titular/gestor sol·licitant ha rebut 5.000 euros d’ajut econòmic per cada instal·lació juvenil registrada. A aquesta quantia, cal sumar-hi 25 euros més per cadascuna de les places d’allotjament registrades de què disposa la instal·lació. D’aquesta manera, per exemple, un titular que gestioni de manera privada dues instal·lacions de 100 places cadascuna ha pogut percebre un total de 15.000 euros.

Tanmateix, la Resolució estableix un topall de 40.000 euros per titular, independentment del nombre d’instal·lacions que gestioni. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que el sector està constituït majoritàriament per microempreses i persones treballadores autònomes que no tenen una font d'ingressos alternativa.

L’objectiu de la convocatòria, tal com es va difondre, és pal·liar els perjudicis que la pandèmia ha ocasionat a les entitats, empreses i persones treballadores autònomes  i afavorir la sostenibilitat econòmica del sector de les instal·lacions juvenils.

Els ajuts també es complementen amb els que van obrir conjuntament el Departament d’Educació i el de Treball, Afers Socials i Famílies per al sector del lleure educatiu, en els quals havia una línia que atorgava 5.000 euros per a cada titular o gestor d’instal·lació juvenil. Aquests ajuts també s’han resolt amb 3.028 sol·licituds rebudes.

Amb el pagament d’aquests ajuts es referma un cop més el compromís del Govern amb el sector de l’educació en el lleure i les instal·lacions juvenils, que ha sabut adaptar-se en tot moment als canvis normatius derivats de la covid-19 i que ha estat i és clau en la gestió de la pandèmia mitjançant la contribució al desenvolupament integral dels infants i l’acompanyament emocional.