Interior

Foto

La Comissió de la Policia de Catalunya aprova la creació de les policies locals de Breda i l'Ampolla

query_builder   22 desembre 2020 17:44

event_note Nota de premsa

La Comissió de la Policia de Catalunya aprova la creació de les policies locals de Breda i l'Ampolla

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va presidir ahir la Comissió de la Policia de Catalunya que va comptar amb la participació del director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí;  el director general de la Policia, Pere Ferrer i la sub-directora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto, entre d’altres.

A la reunió es va donar llum verda a la creació de les policies locals de Breda i l'Ampolla, amb l’assessorament de la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, tant per a la creació del cos de la policia local com per a la seva consolidació. Actualment ambdós municipis compten amb un servei de vigilants. El pas a policia local representa un pas endavant pel que fa al nivell professional i funcional que s’ha de traduir en la prestació d’un millor servei a la ciutadania des de la proactivitat i el coneixement del territori. La plantilla definitiva de la policia local de Breda es preveu en 7 efectius l’any 2024. A l’Ampolla, l’evolució per a l’any 2023 és d’una plantilla d’11 efectius.

A la reunió també es van presentar les dades de l’Informe de les policies locals de Catalunya 2019 i el projecte de decret d’imatge corporativa i identificació pública d’aquest cos.

Les 215 policies locals, amb 10.703 efectius, donen cobertura al 90,2% de la població. Els seus efectius representen el 39,5% de la Policia de Catalunya. Hi ha 1,39 efectius de policia local per cada miler d'habitants. La major part de la seva activitat es concentra en l'àmbit del trànsit i seguretat viària (43,4%) i el de la seguretat ciutadana (21,6%). L’11,6% de la seva activitat és de caràcter administratiu; el 7,6%, assistencial i el 3,1%, judicial.

Finalment, es va presentar el projecte de decret d’imatge corporativa que regula, entre d’altres, les característiques comunes dels uniformes, les insígnies, els distintius, l’equip, els vehicles i els altres complements i elements d’identificació pública de les policies locals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia