Protecció Civil

Activada l'Alerta del pla VENTCAT per fort vent demà al Pirineu, Prepirineu i als dos extrems del país

query_builder   24 desembre 2020 13:44

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del pla VENTCAT per fort vent demà al Pirineu, Prepirineu i als dos extrems del país

  • El vent afectarà especialment el Pirineu, Prepirineu, Alt Empordà, comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre
  • Com a mesura preventiva, fixeu bé les decoracions nadalenques de balcons i terrasses, i extremeu precaucions en la mobilitat i activitats a l’exterior

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu per demà divendres, dia de Nadal, sobretot a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Alt Empordà, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Segons l’SMC, les ratxes més intenses podran superar els 108 km/h a l’Alt Empordà, Baix Ebre i Montsià; i els 90 km/h al Pirineu i Prepirineu, Anoia, comarques de Tarragona i nord de les Terres de l’Ebre.

Aquest episodi de vent també anirà acompanyat de fort onatge al Cap de Creus i Cap de Begur, per la qual cosa s’han d’extremar les precaucions i no acostar-se a les zones on trenquin fort les onades. També es poden produir nevades demà a la Val d’Aran, i acumular-se més de 10 cm per sobre dels 900 metres.

De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:

  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.


Es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica, els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.