Interior

INTERIOR

Conseller Sàmper: "Que arribin les vacunes en cap cas ha de fer que ens relaxem"

query_builder   27 desembre 2020 10:46

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Que arribin les vacunes en cap cas ha de fer que ens relaxem"

foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper ha fet avui una crida a la prudència i ha recordat que “el fet que hagin arribat les vacunes, en cap cas, ens ha de fer relaxar-nos. La immunitat de grup trigarem molt a tenir-la i per tant hem les mesures de distància, mascareta, ventilació i manca d’interacció social ens acompanyaran durant molt de temps”.

Durant una entrevista al programa Via Lliure de Rac1, Sàmper ha explicat que les vacunes han arribat a Catalunya, avui, al voltant de les 7 del matí, quan els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la seva custòdia fins al centres logístics on s’emmagatzemaran.

El conseller ha alertat de les possibles estafes relacionades amb la vacuna principalment a la gent gran i ha recordat que “les vacunes s'administraran en els centres sanitaris, i només en casos excepcionals es farà en els domicilis i sempre gestionat pel sistema públic de salut”.

El titular d’Interior s’ha referit a la mobilitat durant els dies festius i ha destacat “un compliment generalitzat amb una reducció de la mobilitat per sobre del 40% els dies 25 i 26 respecte de l’any passat”, destacant que això significa que la gent ha minimitzat els contactes socials.

Pel que fa a les sancions durant aquests dies, al Ripollès només hi ha hagut una sanció i a la Cerdanya 5, “per tant estem davant d’un compliment important” del confinament perimetral.

El conseller ha explicat que demà es reuneix el PROCICAT on es tractarà si cal revisar les mesures de cara a Cap d’Any. “El Nadal té una càrrega emocional més important, el 31 és una festa més semblant a una revetlla” i caldrà analitzar si s’han de retocar les mesures per evitar augmentar encara més la pressió del sistema sanitari posterior. “En tot cas, des d’Interior posarem en marxa els dispositius policials i de Protecció Civil necessaris en funció del que es decideixi en el marc del PROCICAT”, ha insistit.

Sàmper ha destacat que de cara  a les eleccions del 14 de febrer, “els protocols per a que es puguin fer hi són però serà el dia 15 de gener quan es decidirà en funció de les dades sanitàries”. “Em fa patir que una situació negativa a nivell sanitari pugui afectar al dret al vot, demà a la reunió del PROCICAT les mesures que es prenguin han d’evitar que la situació al gener sigui pitjor” i pugui tenir una afectació sobre el procés electoral, ha dit. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia