Territori

Igualada

Territori i Sostenibilitat licita les obres del nou enllaç d'Igualada a la ronda Sud per valor de 13,5 MEUR

query_builder   30 desembre 2020 16:41

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat licita les obres del nou enllaç d'Igualada a la ronda Sud per valor de 13,5 MEUR

  • El nou enllaç s’ubicarà entre els actuals enllaços de Sant Maure i de Vilanova del Camí
Igualada

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres del nou enllaç d’Igualada a la ronda Sud (C-37), per un import de 13,5 MEUR i un termini d’execució de 18 mesos. El nou enllaç, que s’ubicarà entre els actuals enllaços de Sant Maure i de Vilanova del Camí, dotarà la població d’un accés més ràpid i directe a la ronda.

 

El projecte abasta tres termes municipals: Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. L’enllaç estarà format per dues rotondes i un vial d’un quilòmetre.  Aquest vial tindrà dos carrils, un per sentit, de 3,50 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. 

 

Dos ponts sobre la riera Garrigosa

 

El traçat inclou dues estructures per salvar la riera Garrigosa, primer, un pont amb una longitud d’uns 26,5 metres i el riu Anoia, després, amb un viaducte d’uns 115 metres en tres vans de 55, 35 i 25 metres. La seva tipologia és de pont mixt continu d’acer i llosa de formigó superior amb arc central de 55 metres i tirants amb xapa metàl·lica verticals entre el cos central i l’arc metàl·lic superior.

 

Així mateix es projecta un pas superior per donar continuïtat al camí de la Fassina. Un cop passat el riu Anoia, el traçat connecta amb la trama urbana d’Igualada; en concret, amb el carrer del Rec, a l’altura del carrer Misericòrdia mitjançant una rotonda.

 

Per tal de connectar la xarxa urbana d’Igualada amb el camí del riu, paral·lel al riu Anoia pel seu marge dret, s’han previst voreres habilitades per a vianants i ciclistes al viaducte sobre el riu Anoia que connecten amb la xarxa de camins existent en el riu.

Redistribució de trànsits

 

La ronda Sud d’Igualada té sis quilòmetres de longitud i discorre des de Santa Margarida de Montbui fins a Vilanova del  Camí. En el tram més proper a Igualada, la ronda té dos accessos: el de Sant Maure i el de Vilanova Sud. Així, per exemple, els conductors que accedeixen a la ronda per Vilanova del Camí han d’arribar a l’enllaç de Sant Maure (en sentit est‐oest) i després circular per la C‐37z per l’interior de la xarxa viària urbana fins arribar al centre d’Igualada. Així, aquesta actuació comportarà una redistribució dels trànsits a l’entorn de la ciutat d’Igualada i alliberarà de trànsit de pas l’interior del nucli urbà.


2  

Imatges

Imatge virtual

Imatge virtual 1522

Imatge virtual

Imatge virtual 1866

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 437