Interior

Roda de premsa 31 desembre 2020

El conseller Sàmper agraeix a la ciutadania el grau de compliment de les restriccions i demana que es mantingui per Cap d'Any

query_builder   31 desembre 2020 14:17

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper agraeix a la ciutadania el grau de compliment de les restriccions i demana que es mantingui per Cap d'Any

  • Un total de 3.589 efectius dels Mossos d'Esquadra realitzaran 248 controls policials per vetllar pel compliment de les restriccions, en un dispositiu coordinat amb policies locals d'arreu del territori
Roda premsa 31 desembre 2020
Roda premsa 31 desembre 2020



El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha agraït a la ciutadania “el compliment molt elevat de les mesures restrictives vigents i el grau de predisposició”, així com “el desig que les pròximes hores i fins el dia de reis, els compliments segueixin igual”. A més, Sàmper, que ha comparegut en roda de premsa, ha afegit que “només sortim si és imprescindible”, perquè ha recordat que “la nit de cap d’any és una nit de risc des del punt de vista de la Covid-19”.

Durant la roda de premsa, en la que també han participat el comissari David Boneta i el subdirector de Protecció Civil Sergio Delgado, el conseller ha presentat el dispositiu d’aquesta nit de Cap d’Any, coordinat entre Mossos d’Esquadra i les policies locals. El conseller ha avisat que les pròximes hores i dies, “hi haurà una situació de fred que coincideix amb la possibilitat de precipitacions a partir mitjanit en territoris on no és habitual”. El comitè tècnic del Pla NEUCAT ha emès una prealerta que podria passar aquesta tarda a alerta. “La cota de neu podria arribar a baixar fins a 600m i, en algunes contrades, fins a 400m”, ha explicat Sàmper.

Dispositiu de Mossos d’Esquadra i Policies Locals:

El comissari David Boneta, ha exposat els detalls del dispositiu policial de la nit de Cap d’Any, “condicionat i centrat en la prevenció de les mesures de la Covid-19”, que suposa “controlar el compliment de les restriccions en mobilitat, a banda dels controls  de patrullatge policial i també dels controls habituals d’alcoholèmies i drogues”. Ha afegit que “també hi haurà els controls específics de policia administrativa per compliments d’horaris en hostaleria, i el control i prevenció de concentracions de persones que puguin incomplir les restriccions com festes il·legals”. En total, hi haurà 248 controls arreu del territori. Finalment, Boneta ha apel·lat a l’autoresponsabilitat individual i ha demanat la col·laboració ciutadana.

El dispositiu serà de 3.589 efectius de Mossos d’Esquadra, als quals cal sumar la coordinació amb el dispositiu de policies locals. Aquest dispositiu funcionarà des de les 22.00h d’avui i fins a les 10.00h del matí de demà. A partir 15.00 h d’avui ja hi ha controls habituals. Els controls a partir de les 01.00h de la nit, amb confinament nocturn, seran dinàmics pel seu compliment. Aquests últims, finalitzaran a partir de les 06.00 am quan acaba el confinament nocturn.

En el cas d’establiments, restauració, oci i cases rurals, hi ha un pla perquè la policia administrativa faci comprovacions de control del compliment. També hi ha un procediment des de fa dies de monitorització a les xarxes socials per detectar possibles convocatòries que puguin ser considerades il·legals.

Per la seva banda, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha destacat que “ens trobem en un moment de rellevància i important des del punt de vista d’enfrontament a la Covid-19”, raó per la qual ha recordat que “les trobades en domicilis son un element de risc si es fan amb persones amb qui no convivim i en un espai tancat sense ventilació, i la ventilació és difícil d’aplicar amb les temperatures que tindrem, per tant, cal complir les mesures restrictives vigents així com limitar les reunions amb la bombolla de convivència”. “És important quedar-se a casa”, ha finalitzat.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia