Protecció Civil

PC

Protecció Civil posa en Alerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades a cotes baixes aquesta matinada

query_builder   31 desembre 2020 19:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en Alerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades a cotes baixes aquesta matinada

  • El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de nevades localment a cotes baixes a partir d’aquesta nit-matinada i fins demà al migdia
  • Protecció Civil recomana molta prudència sobretot de matinada i demà al matí en els desplaçaments a les zones afectades per la neu i també el gel
  • Es recorda que hi ha confinament nocturn (de la 1h de la matinada a les 6h) i també confinament comarcal

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda en ALERTA el pla NEUCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de nevades aquesta nit i matinada i fins demà al migdia en algunes comarques del prelitoral de Tarragona i Barcelona, comarques de la Catalunya Central i sud de Girona per sobre dels 400 metres. Les nevades també poden ser intenses al Pirineu sobretot occidental.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades durant aquesta nit i demà al matí a les comarques de l'Alt Camp, Conca de Barberà, Segarra, Anoia, Bages, Moianès, Osona, Selva, Solsonès, Berguedà, Ripollès, Garrotxa, Vallès Oriental i Occidental. Segons l’SMC, els gruixos de neu podran superar els 5cm per sobre dels 700 metres a les comarques afectades. La cota de neu es situarà entorn els 600 metres, tot i que localment baixarà fins als 400 metres.

Les temperatures també seran molt baixes aquesta nit i els propers dies, per la qual cosa les carreteres poden estar glaçades.

Es recomana limitar la mobilitat demà al matí i no acostar-se a les zones afectades per la neu i el gel. Es recorda que hi ha confinament nocturn aquesta nit entre la 1h i les 6h, i també confinament comarcal excepte per alguns motius justificats.

Igualment, en cas de necessitat de desplaçament, cal recordar portar cadenes al vehicle i extremar les precaucions en la conducció. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.