Palau Robert

mirada

Fins al 28 de febrer, a l'Aparador

Vall d'Hebron exposa un recull de 10 anys de fotografies científiques al Palau Robert

query_builder   13 gener 2021 10:06

event_note Nota de premsa

Fins al 28 de febrer, a l'Aparador

Vall d'Hebron exposa un recull de 10 anys de fotografies científiques al Palau Robert

El Palau Robert exposa una selecció de les fotografies que s’han presentat des del 2011 al concurs de fotografies científiques que va posar en marxa el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) entre els seus investigadors. La mostra “L’altra mirada de la recerca” es pot visitar a l’aparador del Palau Robert, del 13 de gener al 28 de febrer.

mirada

Els concurs de fotografia dona a conèixer la investigació dels professionals de la salut de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i alhora la bellesa, la plasticitat i la singularitat de les imatges científiques, les sinèrgies entre la ciència, l’art i la creativitat.

Durant els darrers 10 anys s’han presentat més de 600 fotografies realitzades per investigadors i personal de suport a la recerca, de les quals 120 han estat finalistes i ara formen part de la mostra. Cada any, un jurat format per personal del Campus Vall d’Hebron i professionals de la fotografia externs selecciona les 12 millors fotografies i mitjançant una votació popular es tria la imatge guanyadora. Les 12 fotografies finalistes s’utilitzen per il·lustrar un calendari anual i per decorar els diferents espais dels edificis de recerca de Vall d’Hebron.

Aquestes imatges confeccionen un relat artístic d'allò que els científics veuen, experimenten i investiguen en el seu dia a dia, en imatge real o a través del microscopi. El director del VHIR, el doctor Joan Comella, destaca que la mostra “vol divulgar la recerca i connectar amb la societat a través de la bellesa de les imatges científiques sorgides dels nostres laboratoris”.

“Les imatges, sorgides del món microscòpic, són d’una bellesa colpidora. On a priori, només hi ha informació de partícules, teixits, molècules…, podem trobar paisatges exòtics que mai podríem imaginar en el nostre entorn. Les imatges científiques ens permeten viatjar a una altra dimensió i la gent agraeix que els ensenyem el que només podem veure els investigadors”, comenta el Dr. Víctor F. Puntes, cap del grup de recerca del CIBBIM‑Nanomedicina, Nanopartícules Farmacocinètiques del VHIR i un dels investigadors que més ha participat en el concurs de fotografia científica de Vall d’Hebron.

Per la seva part, una altra investigadora assídua al concurs, la Dra. Patricia Bogdanov, del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR opina que “és molt important aquest concurs perquè dona visibilitat a una feina que és molt silenciosa, la recerca biomèdica.  Aquestes fotografies ens apropen d’alguna manera a la bellesa de la recerca”.

“Aquesta exposició és un honor, un orgull, i alhora serveix per donar les gràcies a tots els professionals que han volgut participar en totes les edicions. Finalment, esperem que també pugui generar noves vocacions entre els joves”, conclou el Dr. Comella.

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència mundial on l’assistència, la recerca, la docència i la innovació es donen la mà. És la suma de cinc institucions: l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia