Agència Catalana de l'Aigua

Antiga estació aforament Vespella de Gaià.

L'ACA impulsa la demolició de l'antiga estació d'aforament de la Vespella de Gaià

query_builder   13 gener 2021 11:46

event_note Nota de premsa

L'ACA impulsa la demolició de l'antiga estació d'aforament de la Vespella de Gaià

 

  • S'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, amb un pressupost superior als 71.300 euros

 

  • El projecte haurà de definir també la restauració del seu entorn i potenciar les espècies vegetals autòctones

 

  • La mesura està inclosa dins l'actual planificació hidrològica (2016-2021) per a la millora de l'estat ecològic del riu Gaià
Imatge de l'antiga estació d'aforament de Vespella de Gaià.
Imatge de l'antiga estació d'aforament de Vespella de Gaià.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per a la demolició de l’antiga estació d’aforament de Vespella de Gaià i la restauració ecològica del seu entorn. Amb un pressupost de licitació de 71.312 euros, es poden presentar ofertes fins el 22 de gener de 2021. Un cop s'adjudiqui i se signi el contracte, es disposa d'un termini de set mesos per a redactar el projecte.

Aquesta infraestructura, amb una alçada aproximada de tres metres, està fora de servei des de fa anys i el projecte haurà de definir el disseny, la descripció i la valoració de les obres necessàries per a dur a terme la demolició de l’antiga estació d’aforament de Vespella de Gaià i restauració ecològica del seu entorn.

Per tant, el projecte haurà de preveure l'enderrocament de l’estructura, les actuacions de millora ambiental necessàries per la promoció de les espècies autòctones, a més de garantir la dinàmica fluvial d’aquest tram.

Aquesta zona és d’alt valor ecològic i està inclosa closa dins la Xarxa Natura 2000, qualificada com a ZEPA i com a zona de protecció per al cranc de riu. La demolició d’aquesta infraestructura obsoleta està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-2021) i té com a objectiu la millora de l'estat ecológic del riu Gaià.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1211

Foto 2

Foto 2 2036

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 246

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia