Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del PROCICAT per onada de fred fins demà dijous

query_builder   13 gener 2021 12:23

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del PROCICAT per onada de fred fins demà dijous

Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA el pla PROCICAT per onada de fred davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de fred intens fins demà dijous. 

Es preveu que durant el dia d'avui i fins demà es mantinguin temperatures mínimes extremes amb afectació local a les comarques del Segrià, les Garrigues, Pla d'Urgell i Urgell.

Aquestes baixes temperatures podrien agreujar les afectacions produïdes per la neu caiguda en aquestes mateixes zones els darrers dies. 

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) per evitar caigudes i accidents i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit.

Pel que fa a les persones més vulnerables a les baixes temperatures, que són la gent gran, infants i persones amb malalties respiratòries, es recomana que evitin sortir al carrer a les hores en què el fred és més intens. També es demana a familiars i amistats de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé.

També cal fer atenció a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions o incendis. Cal ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. A més cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia