Palau Robert

Palau Robert

L'exposició "Feminista havies de ser", al Castell de Cornellà de Llobregat a partir del 15 de gener

query_builder   14 gener 2021 10:11

event_note Nota de premsa

L'exposició "Feminista havies de ser", al Castell de Cornellà de Llobregat a partir del 15 de gener

L’exposició “Feminista havies de ser”, que reivindica el feminisme d’una manera diferent i creativa, es podrà visitar a partir del 15 de gener al Castell de Cornellà de Llobregat, després del seu pas pel Palau Robert, on va rebre més de 80.000 visites. Aquesta serà la primera de les itineracions d’aquesta mostra a diverses ciutats de Catalunya.
Palau Robert
“Feminista havies de ser”, que té prevista una segona itineració a Lleida a l’abril, té com a comissària la periodista Natza Farré. L’organitza la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L’exposició reivindica el feminisme, i proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectiva de gènere.

La proposta de Farré reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real.

L’exposició es podrà visitar al Castell de Cornellà de Llobregat de dilluns a divendres, de les 10 a les 14h i de les 17 a les 20h. Els diumenges i festius, de les 10 a les 14h.