Mossos d'Esquadra

CME

Decomissades més de 9.000 mil plantes de marihuana en un local al districte de Sant Martí

query_builder   16 gener 2021 10:35

event_note Nota de premsa

Decomissades més de 9.000 mil plantes de marihuana en un local al districte de Sant Martí

. Detingudes dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric

. El local tenia un consum elèctric vuit vegades superior a l’habitual

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona van decomissar el dijous 14 de gener  9.106 plantes de marihuana en un local del carrer Nació, al districte de Sant Martí. En el marc del dispositiu també es van detenir dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric.

Les investigacions es van iniciar dies anteriors quan la Policia de Barri de la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí va rebre diverses queixes de veïns per olors molt fortes i sorolls de maquinària que funcionava les 24 hores del dia que provenien d’un local del carrer Nació. Aquesta informació es va posar en coneixement de les unitats d’investigació dels dos cossos policials davant la sospita que les molèsties podrien provenir d’una plantació de marihuana.

Agents de la Guàrdia Urbana van realitzar comprovacions preliminars on es va detectar que del local provenien olors i sorolls que podrien ser compatibles amb una activitat il·lícita. També es va fer una visita amb tècnics de la companyia de la llum per comprovar el consum elèctric del local i les mesures que es van prendre indicaven que multiplicava per vuit el consum que s'entendria com un valor normal en un local amb els aparells elèctrics habituals, fet que certificava que existia una connexió fraudulenta.

En acabar el mesurament els agents van observar que dues persones sortien del local i que davant la presència dels operaris i dels agents de la Guàrdia Urbana van intentar absentar-se del local en actitud nerviosa. Els agents al veure l’actitud sospitosa els van interceptar ràpidament per tal de poder-los identificar. Els dos homes al ser preguntats per la seva relació amb el local van manifestar que tenien cura de la plantació de marihuana que hi havia a l’interior.

Els agents hi van accedir per assegurar que no hi quedava ningú que pogués fer desaparèixer proves que s´hi poguessin trobar i van constatar que hi havia una plantació de marihuana.

Davant d’aquests fets els agents van detenir els dos individus per un presumpte delicte contra la salut pública i de defraudació continuada de fluid elèctric.

Ordenat pel jutjat, dijous a la tarda es va realitzar l’operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana d’entrada i perquisició al local que va permetre el desmantellament de la instal·lació fraudulenta que suposava un risc d’incendi i  la intervenció de 9.106 plantes de marihuana, 640 euros en efectiu en bitllets de diferents valors; 51 fluorescents, sis  bombetes de 600 watts, 39 transformadors, quatre ventiladors, un extractor, un aire condicionat, 2 filtres de carbó; una  bossa amb 20 quilos de llavors de marihuana.

2  

Imatges

CME

CME 467

CME

CME 1015