Ferrocarrils

FGC

FGC realitza treballs de digitalització de la senyalització a l'estació de Pl. Catalunya

query_builder   21 gener 2021 10:20

event_note Nota de premsa

FGC realitza treballs de digitalització de la senyalització a l'estació de Pl. Catalunya

  • Els treballs són necessaris per la digitalització de la senyalització per l’entrada automàtica dels trens a l’estació i per poder millorar l’oferta a partir de l’arribada dels 15 nous trens
  • Durant l’actuació, que es durà a terme la nit del dissabte 23 i durant tot el diumenge 24 de gener, l’estació de Provença serà l’origen i el final del servei de les línies L6, S1 i S2, i la línia L7 efectuarà servei entre les estacions de Gràcia i Av. Tibidabo

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitzarà treballs de digitalització de la senyalització ferroviària a les vies de l’estació de Pl. Catalunya el cap de setmana del 23 i el 24 de gener. L’actuació consistirà en instal·lar la senyalització necessària per fer possible l’entrada en conducció automàtica dels trens a l’estació.

Per tal de minimitzar l’afectació d’aquests treballs en el servei d’FGC aquests es faran en horari nocturn i durant el diumenge, períodes en què la demanda a les línies de Ferrocarrils és menor i per tant es minimitza l’afectació a les persones usuàries.

FGC


D’aquesta manera, l’actuació es farà a partir de les 22 hores del dissabte dia 23 de gener fins a la finalització del servei del diumenge 24 de gener. Durant aquestes hores, no hi haurà servei de trens entre les estacions de Pl. Catalunya i Provença i aquesta última serà l’origen i el final del servei de les línies L6, S1 i S2. Les persones usuàries que vulguin fer el trajecte entre Pl. Catalunya i Provença podran fer servir la línia L3 de Metro. FGC instal·larà senyalització específica als accessos i sortides de les estacions de Pl. Catalunya i Provença amb els itineraris fins a la línia L3 de Metro.

Pel que fa a la línia L7, efectuarà servei entre les estacions de Gràcia i Av. Tibidabo, i el tram entre Gràcia i Provença quedarà cobert pel servei de les línies L6, S1 i S2.

Els horaris de la nit de dissabte, a partir de les 22h, i els de diumenge es modificaran. Les persones usuàries els poden consultar al cercador del web i l’app d’FGC, a les vitrines de les estacions o trucant al telèfon d’atenció al client 012.

Aquests treballs de digitalització de la senyalització completen l’actuació que FGC ha dut a terme a l’estació de Pl. Catalunya ampliant el vestíbul i allargant les vies i les andanes per a permetre l’entrada automàtica dels trens, un sistema que millora la velocitat i la regularitat de la xarxa. Gràcies a aquesta actuació, i a la posada en servei dels 15 nous trens a la línia Barcelona-Vallès, es podran implementar les noves freqüències a la línia i aconseguir que en hora punta hi hagi trens a Terrassa i Sabadell cada 5 minuts i a Sant Cugat, cada 2 minuts i mig.

1  

Imatges

Foto

Foto 487

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 221