Interior

El conseller Sàmper participa a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Sabadell

query_builder   21 gener 2021 12:07

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper participa a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Sabadell

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va participar  ahir a la Junta Local de Seguretat de Sabadell, presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés.

El conseller va explicar que s’està treballant amb el ministeri de l’Interior per poder aixecar el sostre de 18.267 d’efectius de Mossos d’Esquadra que es va pactar a la Junta de Seguretat de l’any 2006 i que ha quedat desfasat. “Estem treballant per ampliar-lo i arribar a les ràtios que necessita Catalunya i que faria que de 18.000 arribéssim als 22.000 o 23.000 efectius que necessitaríem per donar el servei necessari”.

Al llarg de la reunió, també es va fer esment a la problemàtica de les ocupacions delinqüencials i conflictives i el conseller va recordar que la instrucció de la fiscalia el mes de setembre passat que facilita els tràmits de desallotjament “segurament ha de ser millorada i legitimar els serveis socials dels ajuntaments i les associacions de veïns per tirar endavant accions. En aquesta mateixa línia, Sàmper va agrair la presència a la Junta de la magistrada degana i la fiscal en cap.

Finalment, el titular d’Interior també es va referir al parc de bombers de Sabadell, i va explicar que “ciutats com Sabadell i Terrassa han de tenir un parc a l’alçada d’una ciutat de les seves característiques”.

Durant la Junta també es van donar les dades de seguretat de la ciutat, la ràtio de fets per cada 1.000 habitants a Sabadell és de 43,7, inferior a la de la Regió Policial Metropolitana Nord amb 47,9 i a la del total de Catalunya amb 56,9.

La reunió, que es va celebrar per via telemàtica , també va comptar amb la presència del sotsdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, del delegat territorial del Govern a Barcelona, Juli Fernández, del director general de la Policía, Pere Ferrer, del director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, de  l’intendent major de la Policia Local de Sabadell, Joan Antoni Quesada, del cap de la Regió Metropolitana Nord, comissari Sergi Pla, de la magistrada degana de Sabadell, Rosa Maria San Gabriel, i de la fiscal en cap de Sabadell, Neus Pujal, entre d’altres autoritats. 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia