Interior

Foto

El conseller Sàmper presideix l'acte de cloenda dels cursos de capacitació de caporals i sergents del cos de Bombers de la Generalitat

query_builder   21 gener 2021 18:43

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper presideix l'acte de cloenda dels cursos de capacitació de caporals i sergents del cos de Bombers de la Generalitat

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presidit aquesta tarda l’acte de cloenda dels cursos de caporals i sergents del cos de Bombers de la Generalitat que ha tingut lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Sàmper ha felicitat els caporals “que han volgut promocionar-se en uns moments tan complexos perquè això implica estar més involucrats en aquest servei públic que feu al país”. El titular d’Interior ha refermat el compromís del departament amb el Projecte Bombers 2025 i les millores que suposa pel cos.

Han aprovat el curs de sergents 41 alumnes, que tenen una mitjana d’edat de 50,4 anys. Pel que fa al curs de caporals, han aprovat el curs 112 alumnes, dels quals 110 són homes i 2 són dones i tenen una mitjana d’edat de 40,8 anys.

A l’acte hi han assistit també la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Manel Pardo; l’inspector cap dels Bombers i sub-director general Operatiu de la DGPEIS,  David Borrell, i l’inspector cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Antoni Rifà, entre altres autoritats.

Curs de capacitació de caporals

El curs de capacitació de caporals va començar el passat 4 de setembre i va finalitzar el passat 10 de desembre de 2020. Han estat 245 hores lectives combinant l’ensenyament  presencial i en línia. Aquest últim a través de l’ISPC en Xarxa https://ispcenxarxa.gencat.cat/.

Durant el curs s’han combinat les sessions teòriques a l’aula (6 setmanes) amb les sessions pràctiques en diferents espais (1 setmana).

Dels 112 alumnes que han aprovat el curs, 110 són homes i 2 són dones i tenen una mitjana d’edat de 40,8 anys.

Seran nomenats un cop han superat la convocatòria de promoció interna de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Aquesta convocatòria ha consistit en una fase d’oposició, la fase de concurs i, finalment, el curs selectiu.

La seva destinació serà als parcs de Bombers de les diverses Regions d’Emergències:

RE Centre: Berga, Calaf, Cardona, Guardiola de Berguedà, Manresa, Moià, Prats de Lluçanès, Solsona, Torelló

RE Girona: Amer, Banyoles, Cassà de la Selva ,Girona, la Pera, Vall d’Aro, Maçanet de la Selva, Palafrugell, Ripoll, Roses, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí

RE Lleida: Balaguer, Cervera, Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, el Pont de Suert, Sort, Tàrrega, Tremp

RE Metropolitana Nord: Mataró, Mollet del Vallès, Pineda de Mar, Rubí, Sabadell, Sant Celoni

RE Metropolitana Sud: Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat

RE Tarragona: Cambrils, el Vendrell, Falset, l’Hospitalet de l’Infant, Montblanc, Valls

RE Terres de l’Ebre: Amposta, Ascó, Gandesa, l’Ametlla de Mar, Móra d’Ebre i Tortosa

 

Curs de capacitació de sergents

El curs de capacitació de sergents va començar el passat 15 de setembre i va finalitzar el passat 10 de desembre de 2020. Han estat 250 hores lectives combinant l’ensenyament  presencial i en línia. Aquest últim a través de l’ISPC en Xarxa https://ispcenxarxa.gencat.cat/.

Durant el curs s’han combinat les sessions teòriques a l’aula (6 setmanes) amb les sessions pràctiques en diferents espais (1 setmana).

El curs l'han aprovat 41 alumnes i tenen una mitjana d’edat de 50,4 anys. 

Els nous sergents han superat el procés de selecció de la convocatòria de promoció interna, que també ha constat de la fase d’oposició, de concurs i la superació del curs selectiu estaran destinats als parcs:

RE Centre: Manresa, Vic

RE Girona: Figueres, Girona

RE Lleida: Balaguer, Lleida

RE Metropolitana Nord: Badalona, Granollers, Mataró, Pineda de Mar, Rubí

RE Metropolitana Sud: Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Martorell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú

RE Tarragona: Reus, Tarragona

Aquestes noves incorporacions permetran anar normalitzant la situació de mancança de personal, tal com està previst en el Projecte Bombers 2025.

El Projecte Bombers 2025 ha estat dissenyat per la DGPEIS per identificar, quantificar i prioritzar les necessitats més immediates del cos dels Bombers de la Generalitat i comprèn cinc àmbits: vestuari, materials, recursos humans, infraestructures i vehicles.

2  

Imatges

Foto

Foto 192

Foto

Foto 183

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia