Empresa i Treball

El conseller i els responsables de Taurus visiten les instal·lacions de l'empresa

Conseller Tremosa: "L'ampliació de la planta de Taurus a Oliana és una mostra de la fortalesa i la vitalitat empresarial de Catalunya"

query_builder   22 gener 2021 14:41

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "L'ampliació de la planta de Taurus a Oliana és una mostra de la fortalesa i la vitalitat empresarial de Catalunya"

  • Taurus Group ha anunciat que inverteix 4 milions d’euros en un nou centre d'operacions de 15.000 metres quadrats i consolida així el seu Hub logístic per proveir el mercat europeu
  • El nou centre logístic, ubicat a Oliana, està dotat d'Intel·ligència Artificial i duplicarà la capacitat actual d'emmagatzematge
  • El conseller Tremosa ha visitat avui les instal·lacions de la planta i ha mantingut una reunió de treball amb els seus responsables
El conseller durant la seva visita a les instal·lacions de Taurus
El conseller durant la seva visita a les instal·lacions de Taurus

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat avui que “a Catalunya es poden tenir empreses potents i que creixen a tota la seva geografia”, com demostra l'ampliació anunciada avui per Taurus, "una mostra de la fortalesa i la vitalitat empresarial del país”. El conseller Tremosa s’ha reunit avui amb els responsables de la planta que Taurus té a Oliana, a l’Alt Urgell, que han anunciat una inversió de 4 milions d’euros per ampliar les instal·lacions.

Taurus Group iniciarà la construcció d'un nou centre d'operacions, de 15.00 metres quadrats, a Oliana, que se sumaran als 20.000 actuals. D’aquesta manera el grup consolida la seva estratègia internacional i consolida Oliana com Hub logístic per proveir el mercat europeu. La seva posada en marxa significarà una injecció per l'economia i l’ocupació de la comarca.

Aquesta ampliació suposa duplicar la capacitat actual d'emmagatzematge i assolir els 48.000 palets, i permetrà gestionar més de 1.000 productes diferents de marques com Taurus, Solac, Black + Decker, Mycook, Casals i Minimoka. En el pla industrial 4.0 de la companyia, aquest nou centre logístic estarà dotat amb un sistema d'intel·ligència artificial d'autogestió, pel qual totes les referències estaran monitoritzades amb radiofreqüència i sistemes de control en línia que maximitzaran l'eficiència en tot el procés de la cadena de distribució. L'empresa preveu que el nou centre estigui operatiu abans de finals d'aquest any.

Després de visitar les instal·lacions de l’empresa, el conseller ha valorat molt positivament l’evolució de sectors com el del petit electrodomèstic, i ha posat com a exemple Taurus, tant per la seva dimensió com pels projectes d’expansió que tenen previstos, entre els quals destaca el nou centre logístic anunciat avui. “A Catalunya, comarca a comarca, hi ha empreses que han mantingut o millorat els resultats de l’any 2019”, ha subratllat.

De la seva banda, Joan Basagaña, copropietari de Taurus, ha volgut destacar la importància que atorga la companyia a Oliana, ja que no només concentra la fabricació sinó que també és el hub de distribució de la companyia per a tot Europa. Això justifica, a parer de Basagaña, “reforçar el centre logístic i ampliar-lo” amb la inversió que avui han anunciat.

Taurus Group és una empresa internacional, on més del 70% de les seves vendes procedeixen de les seves filials, tant en mercats emergents com Mèxic, Índia, Sud-àfrica, Perú o el Marroc, com dels mercats europeus, on compta amb filials consolidades a França, Itàlia i Portugal.

2  

Imatges

El conseller durant la seva visita a les instal·lacions de Taurus

El conseller durant la seva visita a les instal·lacions de Taurus 1108

Un altre moment de la visita del conseller a Taurus

Un altre moment de la visita del conseller a Taurus 749

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia