Empresa i Treball

El conseller Tremosa i el president del Consell de Cambres, en el moment de la signatura

Conseller Tremosa: "Amb el Conveni marc, dotem les cambres d'un finançament que facilitarà que segueixin donant serveis a les empreses"

query_builder   25 gener 2021 16:53

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "Amb el Conveni marc, dotem les cambres d'un finançament que facilitarà que segueixin donant serveis a les empreses"

  • El titular d’Empresa i Coneixement ha signat avui el nou Conveni marc entre la Generalitat i el Consell General de les Cambres de Comerç catalanes amb el seu president, Jaume Fàbrega

 

  • Aquest acord busca assolir la major eficiència possible en la implementació de projectes adreçats a la reactivació del teixit empresarial, especialment després de l’impacte de la Covid19
El conseller Tremosa i el president del Consell de Cambres, en el moment de la signatura
El conseller Tremosa i el president del Consell de Cambres, en el moment de la signatura

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el president del Consell General de les Cambres catalanes, Jaume Fàbrega, han signat avui el nou conveni marc entre la Generalitat i el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya.

Tremosa ha manifestat que amb aquesta signatura es garanteix un finançament que facilitarà a les cambres “seguir donant els serveis que presten directament a les empreses des del territori”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que la situació “precària” de les finances de les cambres, sobretot de les petites, es porta perllongant des del 2008, quan l’estat espanyol “va decidir retirar el seu finançament estructural”. Jaume Fàbrega, de la seva part, s’ha felicitat pel fet que l’acord serà vàlid “per a un període de quatre anys”, i això donarà estabilitat a la col·laboració entre Generalitat i el Consell de Cambres. 

El Conveni marc signat avui estableix el marc de referència per als diferents instruments de col·laboració que cada departament acordi amb el Consell de Cambres. El nou text actualitza el Conveni marc, signat l’any 2011, i culmina la labor iniciada el novembre del 2019, quan els òrgans de seguiment previstos pel propi Conveni marc van expressar la voluntat de posar al dia el model de relació entre l’administració catalana i les cambres.

Objectiu: projectes eficients per a reactivar l’economia

La signatura del nou Conveni marc respon a la caducitat del document del 2011 i a les necessitats de donar resposta a les noves demandes de l’economia catalana i d’adequar-lo a la nova regulació del funcionament de l’Administració. També s’hi han incorporat millores,  com la possibilitat que els convenis puguin tenir caràcter pluriennal o l’ampliació dels instruments que s’hi podran preveure per portar a terme les actuacions de col·laboració. La finalitat és assolir la major eficiència possible en la implementació de projectes adreçats a la reactivació del teixit empresarial, especialment després de l’impacte de la Covid19.

Les accions previstes en el Conveni marc a realitzar per les cambres correspondran a les seves funcions públiques, fonamentalment en els camps de  de la internacionalització, la formació i la competitivitat i sostenibilitat, i estaran relacionades amb els àmbits competencials dels departaments. També es preveu la possibilitat de subscriure acords bilaterals entre una cambra i un departament de la Generalitat de Catalunya o el seu sector públic, sense la participació directa del Consell de Cambres, però aquests acords tindran caràcter excepcional i es limitaran a àmbits d’actuació que per la seva especificitat no tinguin encaix dins del Conveni marc; a més, les parts signants els hauran de comunicar tant al el Consell de Cambres com als òrgans de seguiment previstos en el propi Conveni marc.

El Conveni marc, un bon model de col·laboració

El Conveni marc s’ha mostrat com un instrument eficaç a l’hora de canalitzar les relacions entre els departaments de la Generalitat i les cambres, i d’aprofitar de la penetració de les cambres en el teixit empresarial. Entre 2011 i 2019 s’han signat entre 4 i 7 convenis anuals, que han  donat cobertura a  més de 650.000 actuacions i serveis d’aquestes corporacions a empreses i professionals.

El  primer Conveni marc entre la Generalitat i el Consell de Cambres, l’any 2011, definia un nou marc de relacions entre les dues institucions amb la voluntat de garantir el compliment de les funcions públiques que exerceixen les cambres de comerç, ja que l’eliminació de les quotes camerals va modificar-ne substancialment les condicions de finançament. El principal objectiu de preservar les funcions públiques de les cambres és aconseguir una millora de la competitivitat de l’economia catalana i per a la defensa i la promoció del comerç, la indústria i els serveis de Catalunya. A les cambres hi estan adscrites totes les empreses que exerceixen activitats comercials, industrials, de serveis o navilieres, el que suposa unes 680.000 empreses actives arreu del país.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

3  

Imatges

El conseller Tremosa i el president del Consell de Cambres, en el moment de la signatura, flanquejats pel secretari general del Departament, Jordi Cabrafiga, i la vicepresidenta del Consell, Mònica Roca

El conseller Tremosa i el president del Consell de Cambres, en el moment de la signatura, flanquejats pel secretari general del Departament, Jordi Cabrafiga, i la vicepresidenta del Consell, Mònica Roca 914

El conseller Tremosa signant el Conveni marc

El conseller Tremosa signant el Conveni marc 669

Després de la signatura, el conseller ha fet una valoració sobre el conveni signat avui

Després de la signatura, el conseller ha fet una valoració sobre el conveni signat avui 747

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia