Ferrocarrils

FGC

FGC licita les obres de construcció d'espais segurs per a bicicletes en deu estacions de les línies metropolitanes

query_builder   26 gener 2021 09:49

event_note Nota de premsa

FGC licita les obres de construcció d'espais segurs per a bicicletes en deu estacions de les línies metropolitanes

  • S’instal·laran a les estacions de Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà
  • Actualment, FGC disposa de gairebé 1.000 punts per a bicicletes a l’entorn de les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia
FGC
Imatge digital dels nous bicitancats que instal·larà FGC prop de les seves estacions.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres de construcció d’aparcaments segurs i tancats per a bicicletes en deu estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, concretament a Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà.

Els treballs consisteixen en la fabricació i instal·lació d’un habitacle tancat per a la col·locació de les bicicletes a l’entorn immediat de les estacions d’FGC. Serà un mòdul prefabricat que es podrà munta in situ, escurçant així el temps d’execució dels treballs. Degut als condicionaments dels diferents emplaçaments s’han previst  dos tipus d’habitacles: un de 6x6 metres (amb capacitat per a 54 bicicletes) i un altre de 6x4 metres (amb capacitat per a 34 bicicletes). A cada indret es col·locarà el que millor s’adapti a l’espai disponible. En qualsevol cas, l’objectiu és situar-los en un espai suficientment ampli per a encabir-hi l’habitacle prefabricat en un lloc de pas, visible i il·luminat per tal de garantir al màxim la seguretat dels usuaris.

Aquestes deu estacions són les primeres on s’instal·laran els bicitancats però s’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació.

Inicialment, es preveu la instal·lació d’alguns sistemes d’aparcaments segurs per a l’1,5% de les validacions d’FGC (unes 4.000 places). Això significa multiplicar per 4 l’actual oferta d’aparcament de bicicletes a l’entorn de les estacions d’FGC. L’oferta s’anirà augmentant a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3% de les validacions (8.000 places segures).

Actualment, el 45% de les estacions d’FGC compten amb places d’aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. I el 52% de les estacions compten amb U invertides a la via pública de l’entorn de  200 metres al voltant dels accessos.

 

 

Places de bicicletes a les estacions d'FGC

     
   

Places

Línia Barcelona-Vallès

544

Línia Llobregat-Anoia

299

Biciestacions segures

 

Sarrià

84

 

Sant Boi

24

 

Sant Quirze

5

 

UAB

20

TOTAL

976

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1907

Foto 2

Foto 2 1726

Foto 3

Foto 3 1691

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 335