Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, atén els mitjans després del Consell de Direcció

Xavier Pallarés: "Cal seguir fent les coses bé, només allò essencial, prescindir d'allò que puguem fer més endavant, per aconseguir baixar la pressió hospitalària"

query_builder   26 gener 2021 15:12

event_note Nota de premsa

Xavier Pallarés: "Cal seguir fent les coses bé, només allò essencial, prescindir d'allò que puguem fer més endavant, per aconseguir baixar la pressió hospitalària"

  • Mossos i policies locals amplien controls i presenten 78 denúncies per incompliment de les mesures del PROCICAT
  • El delegat del Govern agraeix la bona feina i el treball en equip als directors i directores territorials del Govern, ja que podria ser el darrer Consell de Direcció de la legislatura, si se celebren les Eleccions al Parlament el 14F
El Govern a les Terres de l'Ebre ha celebrat aquest matí la reunió ordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat en què ha fet un repàs a les actuacions més recents dels diversos departaments i també una valoració de la situació actual i l'evolució de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, el delegat del Govern, Xavier Pallarés, ha destacat que "malgrat la lleugera disminució de l'índex de rebrot i de la Rt per davall l'1, cal seguir fent les coses bé, fer només allò essencial i prescindir d'allò que puguem fer més endavant, per aconseguir abaixar la pressió hospitalària".

A data d'avui, l'índex de rebrot se situa en 892 a les Terres de l'Ebre i una Rt del 0'93 però, en canvi, està per sobre de l'1 al Baix Ebre i el Montsià, i municipis com la Ràpita, St. Jaume d'Enveja, Deltebre o Tortosa. La pressió hospitalària es troba al límit "si bé, sortosament, de moment, no hem hagut de derivar pacients de l'UCI fora de l'Ebre, com està previst en cas que sigui necessari. Avui les persones a l'UCI són 24, de les quals 20 amb Covid19 i 4 d'altres patologies, mentre tenim disponibilitat de 26 llits, amb possibilitat de créixer a 30-32" - ha explicat Xavier Pallarés.
En total, 124 persones es troben hospitalitzades per Covid19 als centres hospitalaris de les Terres de l'Ebre: 25 a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, 18 a l'Hospital comarcal d'Amposta, 3 a l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre i 78 a l'Hospital Sant Creu de Jesús. Alhora la situació de la pandèmia a les residències de les Terres de l'Ebre també es preocupants, sobretot, pel brots a Jesús, on la residència de les Teresianes compta amb 20 contagis i 2 a la de la Santa Creu; i també a l'Onada la Ràpita on hi ha 19 persones positives de Covid19.

Davant l'evolució de la pandèmia i en motiu de les mesures establertes pel PROCICAT fins al 7 de febrer, Mossos i policies locals de les Terres de l'Ebre mantenen els controls per al seu compliment i, aquest proppassat cap de setmana, han aixecat 78 actes, la major part, 63 multes, per saltar-se les restriccions de la mobilitat municipal, 11 pel mal ús o no ús de les mascaretes; 2 per furmar en espai públic on està prohibit, 1 per aforament limitat i 1 per incompliment de l'horari de tancament. A més a més, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de la Ràpita han implementat controls específics "com una mena de prova pilot per conèixer la situació al municipi, durant la qual s'han aixecat 31 actes, sobretot, per incompliment del confinament municipal, i que podríem implementar a d'altres pobles, ja que hem constatat que la presència policial conté la mobilitat ciutadana, que és una de les mesures que necessitem complir al màxim per reduir la propagació del virus" - ha valorat Xavier Pallarés.

D'altra banda, el delegat del Govern també ha destacat les bones dades sortides dels cribratges amb automostres al món educatiu de les Terres de l'Ebre, després de la represa del curs escolar, en què de les 3.000 mostres només 20 persones han donat positiu, un 0'60%.
Pel que fa a Treball, l'afectació de les darreres mesures implementades en els sectors econòmics ebrencs ha comportat que els darrers 10 dies s'hagin presentant un total de 38 ERTO: 1 per tancament i 37 per reducció de l'horari laboral.

En aquesta reunió del Consell de Direcció, també s'han valorat d'altres temes com els treballs de recuperació d'infraestructures afectades pel Filomena: d'una banda, el treballs d'Empresa i Fecsa per tal d'instal·lar una doble alimentació als municipis on es produiren talls de llum per tal d'evitar-los en futures inclemències meteorològiques; i de l'altra els treballs dels Grups Especials de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) d'Agricultura, per facilitar l'accessibilitat en finques, granges i habitatges rurals, a més de revertir els danys de la massa forestal, tant pública com privada.

Finalment, el delegat del Govern, Xavier Pallarés, ha conclòs aquest Consell de Direcció, que serà l'últim de la legislatura si finalment se celebren les Eleccions al Parlament de Catalunya el proper 14F, fent un agraïment als directors i directores territorials de la Generalitat per "la bona feina feta, el treball en equip d'aquest govern de coalició, sense cap desafinament, en què hem aconseguit fer pinya i un bon treball, amb entusiasme i bones idees pel futur de les Terres de l'Ebre"