Economia i Hisenda

Reunió del vicepresident amb representants de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud a la URV

El vicepresident Aragonès expressa el suport del Govern al projecte de la Vall de l'Hidrogen Verd

query_builder   27 gener 2021 19:15

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès expressa el suport del Govern al projecte de la Vall de l'Hidrogen Verd

  • Assegura que “reuneix totes les característiques per poder optar al finançament dels fons europeus Next Generation EU”
  • Rep la proposta de mans de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, acompanyat de la rectora de la URV, l’alcalde de Tarragona i els presidents de la Diputació, del Port i de l’AEQT
Reunió del vicepresident amb representants de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud a la URV

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha manifestat el suport del Govern al projecte de la Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud. Aragonès, que avui ha conegut la iniciativa de mans de la Plataforma en una trobada que ha tingut lloc a la URV, ha definit la proposta com un “projecte transformador i estratègic”, no només per a aquest territori sinó pel conjunt del país, “que ha de contribuir a l’objectiu d’una Europa descarbonitzada que tingui sobirania energètica i industrial”, ha afegit. En aquest sentit, ha assegurat que “reuneix totes les característiques per poder optar al finançament dels fons europeus Next Generation EU” i s’ha compromès a defensar-lo davant d’Europa i davant del Govern central.

Segons Aragonès, el projecte presentat avui és el resultat del potencial energètic de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, combinat amb les aliances amb centres de recerca i de transferència de coneixement, la URV i les administracions públiques. “Tot això fa que aquest projecte sigui un dels projectes transformadors que encaixen perfectament amb els objectius dels plans europeus de recuperació i de resiliència i també amb el Pla de reactivació econòmica del Govern de Catalunya”, ha subratllat.

Durant una atenció als mitjans de comunicació, el vicepresident ha posat sobre la taula que en els propers anys caldrà fer una transició ecològica i energètica que transformarà l’economia i la forma de produir. Coneixedor d’això, Aragonès ha encoratjat la societat a “agafar el lideratge”. Els fons europeus són “una oportunitat per enfortir l’estructura productiva, per fer una economia innovadora, amb llocs de treball de valor afegit i que es posi al davant d’aquesta transformació”, ha subratllat.

Finalment, el vicepresident ha volgut agrair "la implicació i l’impuls" que tant des de la Universitat Rovira i Virgili, com del conjunt d'administracions locals del Camp de tarragona i les Terres de l’Ebre, el teixit industrial i empresarial representat per lAEQT i el Port de Tarragona, han donat durant aquests mesos per fer realitat el projecte.

Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud

La Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, de la qual formen part més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, es va constituir a l’octubre passat amb l’objectiu d’impulsar l’expansió d’aquest tipus de combustible per fer front al repte de la transició energètica davant del canvi climàtic des de tres àrees: la mobilitat amb ús d'hidrogen, l'economia circular que generi aquesta energia i les infraestructures bàsiques que requereix. Coordinada per la Universitat Rovira i Virgili, aplega agents de diferents sectors: de recerca i tecnologia; empresarials; companyies de la cadena de valor de l’hidrogen verd; així com administracions locals, supramunicipals i la Generalitat de Catalunya.

La reunió ha comptat amb la participació de la rectora de la URV, Maria José Figueras; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; i el president de l’AEQT, Rubén Folgado; i altres  membres de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, han parlat de com afectarà la transició energètica a les comarques de Tarragona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia