Empresa i Treball

El conseller Tremosa durant l'entrevista a UA1 Ràdio Lleida

Conseller Tremosa: "Dimarts aprovarem la llista amb els projectes més importants per optar als fons europeus perquè Madrid no els pugui rebutjar"

query_builder   28 gener 2021 11:23

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "Dimarts aprovarem la llista amb els projectes més importants per optar als fons europeus perquè Madrid no els pugui rebutjar"

El conseller Tremosa durant l'entrevista a UA1 Ràdio Lleida
El conseller Tremosa durant l'entrevista a UA1 Ràdio Lleida
  • El titular d’Empresa i Coneixement denuncia en una entrevista a UA1 Ràdio Lleida que el fet que la Generalitat hagi quedat “apartada del procés de decisió dels fons europeus” demostra “fins a quin punt no tenir sobirania limita el creixement econòmic”

  • Tremosa insta el govern espanyol a injectar liquiditat a les empreses, com està fent el Govern que malgrat recaptar només el 5% dels impostos ha destinat 1.500 milions en ajuts directes, rebaixat 174 milions en impostos i donat avals per valor de 1.199 milions més


El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa ha anunciat que el Govern aprovarà dimarts “una llista amb els projectes més importants per optar als fons europeus Next Generation, perquè Madrid no els pugui rebutjar”. En una entrevista a UA1 Ràdio Lleida ha afirmat que “seran projectes imbatibles de transformació que permetran crear riquesa, llocs de treball i benestar social”.

El conseller Tremosa ha denunciat que a Generalitat “ha quedat apartada del procés d’identificació, canalització i decisió dels fons europeus, tot i que som l’administració més propera, la que coneix més la realitat”, fet que mostra “fins a quin punt no tenir sobirania econòmica limita el creixement econòmic”, ha remarcat. “Quan Europa reparteix ens toquen el 30% de fons europeus, quan ho fa Madrid, rebem el 8% de la inversió liquidada”, ha denunciat el conseller.

Durant l’entrevista el titular d’Empresa i Coneixement ha destacat que el Govern està posant “tots els diners a la graella per ajudar tots els sectors” afectats per la crisi de la Covid-19, amb un pla d’ajuts directes de 618 milions d’euros que se sumen als 871 aportats el 2020. “Hem destinat 1.500 milions en ajuts directes, hem rebaixat impostos per valor de 174 milions i hem donat avals per valor de 1.199. Hem fet un gran esforç i només recaptem el 5% dels impostos, si haguéssim tingut més diners els hauríem posat tots a la graella, perquè ara cal salvar empreses”, ha afirmat. I ha reclamat al govern espanyol que injecti liquiditat a les empreses. “No s’entén com no aprofita tots els diners que li proporciona Europa, no actua en els impostos i no aprofita el marge d’endeutament per ajudar als sectors econòmics”, ha criticat.

En aquest context ha recordat que el Departament d’Empresa i Coneixement reinvertirà al Segrià els 1,3 milions d’euros no executats dels 4 milions que el Govern va destinar a la comarca per pal·liar els efectes del tancament perimetral del juliol. “Era complicat però ho hem fet possible i ara parlarem amb el territori per veure com els distribuïm”, ha explicat.

Finalment, el conseller Tremosa ha indicat que en les dues darreres onades de la Covid-19 “hem intentat combinar les exigències sanitàries amb la supervivència dels negocis”. “Hem reobert parcialment i no hem tingut una explosió de la pandèmia com està passant a tot Europa”, ha recordat.