Mossos d'Esquadra

CME

Ingressa a presó un home per cometre 27 robatoris a persones i en domicilis a Esparreguera i Collbató

query_builder   30 gener 2021 09:51

event_note Nota de premsa

Ingressa a presó un home per cometre 27 robatoris a persones i en domicilis a Esparreguera i Collbató

  • L’arrestat accedia als domicilis i no mostrava cap inconvenient en què els residents es trobessin a l’interior dormint

 

  • Es va enfrontar a alguna de les víctimes i va arribar a mostrar un ganivet de grans dimensions i una arma de foc

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Martorell van detenir, el diumenge 24 de gener, un home de nacionalitat marroquina, de 20 anys i veí d’Esparreguera com a presumpte autor de 16 delictes de robatori amb força a interior de domicili i set robatoris amb violència i intimidació, tres robatoris a interior de vehicle i un delicte d’apropiació indeguda.

 

La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre quan els investigadors van tenir coneixement d’un seguit de robatoris amb força a domicilis i algun d’ells amb violència, sempre en horari nocturn, tots ells al municipi d’Esparraguera.

 

Així mateix, en aquestes mateixes dates, un home havia comés tres robatoris amb violència i intimidació amb l’objectiu d’endur-se les pertinences i els vehicles de les seves víctimes quan aquestes anaven o sortien de treballar al municipi.

 

Els investigadors van comprovar que el modus operandi, la descripció de l’autor i l’objectiu principal que recercava en tots els robatoris eren els mateixos, motiu pel qual van establir la hipòtesi que l’autor es tractava de la mateixa persona i que residia al municipi d’Esparreguera.

 

L’autor dels fets, entre la 1 i les 6 de la matinada, accedia a l’interior dels domicilis trencant el vidre d’una finestra i no mostrava cap inconvenient en què els residents es trobessin a l’interior dormint. Fins i tot, es va enfrontar a alguna de les víctimes, física i verbalment, arribant a exhibir un ganivet de grans dimensions i una arma de foc. El seu objectiu era principalment endur-se joies, telèfons mòbils, diners en efectiu i els vehicles amb claus de les víctimes.

 

Així mateix, els investigadors van comprovar que els robatoris s’havien tornat cada cop més violents i amb més interacció entre l’autor i la seva víctima, amb la conseqüent alarma social de la ciutadania del municipi.

 

Els agents també van comprovar que l’autor dels robatoris va arribar a utilitzar, pocs minuts després de cometre un robatori en un domicili amb l’ordinador portàtil sostret a la mà i sense canviar-se de roba, una de les targetes bancàries sostretes per a comprar en un estanc proper.

 

Realitzades multitud de gestions d’investigació es va poder fer un perfil del presumpte autor dels fets.

 

Efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell amb el suport de membres de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Policia Local d’Esparreguera van dissenyar un dispositiu específic al municipi amb l’objectiu de localitzar i detenir l’autor dels fets delictius.

 

El 24 de gener, després de cometre el darrer robatori amb força a interior de domicili i aconseguir endur-se un vehicle del seu interior, agents participants en el dispositiu especial van aconseguir localitzar-lo, tot i que el lladre, en veure les dotacions policials va fugir a gran velocitat, posant en risc a la resta de ciutadans fins que finalment va abandonar el vehicle en un camí proper al bosc, al municipi de Collbató, i va fugir del lloc corrents. Al seu interior, els agents van localitzar una arma i un ganivet de grans dimensions.

 

La mateixa matinada, poca estona desprès, el lladre va cometre quatre robatoris més a cases del municipi de Collbató, un dels fets utilitzant la violència i la intimidació.

 

Finalment, gràcies a l’avís dels veïns, es va iniciar una recerca de la persona pels voltants on, després de resistir-se activament i exhibint un ganivet a les mans, els agents van aconseguir detenir-lo.

 

Durant l’entrada i registre del domicili del detingut, els agents van localitzar documentació personal d’alguna de les víctimes, aparells d’electrònica, diners en efectiu, claus de diferents vehicles i una motxilla preparada amb elements per cometre robatoris amb força a interior de domicili. La majoria dels objectes recuperats provenien dels robatoris comesos a la localitat d’Esparreguera i de la resta d’objectes s’ha pogut comprovar que el detingut va cometre diversos robatoris amb força a autocaravanes a la mateixa població.

 

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

 

 

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat,  30 de gener de 2021

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 315

Foto 2

Foto 2 122

Foto 3

Foto 3 135