Protecció Civil

Protecció Civil manté l'Alerta per fort vent demà, que pot ser intens sobretot al prelitoral de Tarragona, Barcelona i cotes altes del Pirineu

query_builder   30 gener 2021 20:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'Alerta per fort vent demà, que pot ser intens sobretot al prelitoral de Tarragona, Barcelona i cotes altes del Pirineu

  • El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l’avís, augmentant el perill de vent en algunes zones
  • És molt important extremar la prudència a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins
  • Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i respecteu el confinament municipal


Protecció Civil
 de la Generalitat ha actualitzat aquesta tarda l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen demà diumenge i que, a banda del camp de Tarragona, també poden afectar intensament altres punts del prelitoral de Barcelona i el Pirineu i Prepirineu.

Segons l’actualització del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de vent es mantindrà les properes hores i serà sobretot demà al matí quan hi haurà una intensificació de les rafegues. Les zones més afectades seran les comarques del camp de Tarragona, Alt i Baix Penedès, Anoia i cotes altes del Pirineu i Prepirineu.

La resta de comarques catalanes, sobretot de la meitat oest, també podran patir ratxes fortes de vent tot el dia. El vent bufarà de component oest i podrà superar els 90 km/h.

Avui dissabte, els Bombers de la Generalitat han rebut, entre les 12 hores d’aquest migdia i les 20 hores d’aquest vespre, 37 avisos relacionats amb el vent.

Els avisos s’han concentrat sobretot a les comarques de l’àrea metropolitana i no hi ha hagut cap servei destacat. En la majoria de casos han estat requerits per arbres caiguts o a punt de caure, o per revisar algun element d’edificis o de la via pública com antenes, cartells, plaques o algun fanal.

Per Regions d’Emergències, els avisos es distribueixen de la següent manera:

RE Girona: 0 avisos

RE Lleida: 2 avisos

RE Tarragona: 0 avisos

RE Metropolitana Nord: 21 avisos

RE Centre: 2 avisos

RE Metropolitana Sud: 12 avisos

RE Terres de l’Ebre: 0 avisos

 

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent. A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions de mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Podeu consultar les restriccions en vigor i altra informació relativa al COVID-19 en aquest enllaç: https://bit.ly/2Mb9rP3

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

 

 

1  

Imatges

mapa vent diumenge

mapa vent diumenge 90

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia