Protecció Civil

Protecció Civil manté l'Alerta per fort vent avui i demà dilluns a pràcticament tota la meitat oest de Catalunya

query_builder   31 gener 2021 11:08

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'Alerta per fort vent avui i demà dilluns a pràcticament tota la meitat oest de Catalunya

  • El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat de nou l’avís aquest mati, augmentant el perill de vent en algunes zones i allargant l’episodi fins dilluns
  • És molt important extremar la prudència a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins
  • De cara a dilluns, que es preveu que hi hagi més mobilitat, cal tenir molta precaució en tots els desplaçaments

 

Protecció Civil de la Generalitat ha actualitzat de nou aquest matí l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades generalitzades que es preveuen avui diumenge i que s’allargaran també fins dilluns.

Segons la nova actualització del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de vent ha de ser intens sobretot aquest matí a les comarques del camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Alt i Baix Penedès, Anoia i cotes altes del Pirineu i Prepirineu. A la resta de comarques catalanes, sobretot de la meitat oest, també es podran produir ratxes fortes de vent tot el dia. El vent bufarà de component oest i podrà superar els 90 km/h.

L’episodi està previst que s’allargui també tota la propera matinada i sigui generalitzat gairebé a tot Catalunya excepte les comarques de Girona. Es preveu que les ratxes siguin més intenses durant el període de 7 a 19h de demà dilluns.

Les zones més afectades, amb els cops de vent més intensos, seguiran sent les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, prelitoral de Barcelona, Pirineu i Prepirineu. De cara a dilluns, caldrà estar especialment alerta perquè el vent es mantindrà molt intens i es preveu més mobilitat que el cap de setmana.

El Telèfon d’emergències 112 ha rebut fins aquest matí a les 10 hores un total de 67 trucades per fort vent, la majoria al Barcelonès (25), Anoia (12), Vallès Occidental (10) i Baix Llobregat (5).  

Els Bombers de la Generalitat han tingut una nit tranquil·la pel que fa a les actuacions per vent. En aquests moments estan atenent una quinzena d'avisos, centrats a la REM Sud (10 avisos, 8 dels quals a l'Hospitalet de Llobregat). A la RE de Tarragona treballen en 3 serveis i 1 a la RE de Terres de l’Ebre.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent. A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions de mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

 

 

2  

Imatges

mapes vent diumenge

mapes vent diumenge 88

Mapes vent dilluns

Mapes vent dilluns 89