Territori

Avantprojecte de la nova estació d'autobusos de Palamós

La Comissió territorial d'urbanisme de Girona dona llum verda al nou emplaçament de l'estació d'autobusos de Palamós

query_builder   1 febrer 2021 16:41

event_note Nota de premsa

La Comissió territorial d'urbanisme de Girona dona llum verda al nou emplaçament de l'estació d'autobusos de Palamós

  • La Comissió ha aprovat una modificació del planejament municipal per permetre la instal·lació de la nova infraestructura al sector sud Pla de Sant Joan
AVantprojecte de la nova estació d'autobusos de Palamós
Avantprojecte de la nova estació d'autobusos de Palamós

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat avui una modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Palamós (Baix Empordà) per ubicar la nova estació d’autobusos al sector sud Pla de Sant Joan.

Actualment, l’estació de Palamós està situada en ple centre urbà. Aquesta ubicació obliga als autobusos a circular per una xarxa viària de carrers estrets, provocant un elevat trànsit de vehicles pesants. La nova infraestructura s’emplaçarà en uns terrenys a la zona del Pla de Sant Joan que limiten al nord amb el nou carrer B (que ha de donar accés directe al nus de connexió amb la carretera C-31), a l’est amb un vial per a vianants i una zona verda que comunica amb el carrer Enric Vincke (eix nord-sud de comunicació), al sud amb el nou carrer A i a l’oest amb la prolongació del carrer Mallorca.

La necessitat urgent d’avançar en la construcció de la nova estació, d’acord amb el projecte que està formulant la Direcció General d’infraestructures de Mobilitat, impulsa la modificació del POUM per obtenir els terrenys necessaris per a implantar aquesta infraestructura.

D’aquesta manera, la modificació aprovada concreta la instal·lació de la nova estació i el sistema viari necessari per al seu funcionament. També possibilita la seva execució de forma anticipada, sense necessitat de desenvolupament urbanístic previ d’aquest sector.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 363

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 265

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia