Direcció General de Comunicació

Catalunya

El Govern aprova la modificació del conveni de l'Agrupació Europea de Cooperació Transfronterera Pirineus Mediterrània (AECT)

query_builder   2 febrer 2021 12:30

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la modificació del conveni de l'Agrupació Europea de Cooperació Transfronterera Pirineus Mediterrània (AECT)

El Govern ha aprovat modificar el conveni de l’Agrupació Europea de Cooperació Transfronterera Pirineus Mediterrània (AECT) així com els seus Estatus i el seu text refós. La modificació del conveni té per objectiu adaptar el funcionament de l’AECT-EPM a la nova organització regional de l’Estat francès i, amb caràcter general, tot aprofitant aquesta adaptació, reordenar la distribució de continguts entre el conveni i els estatuts. La voluntat és clarificar cada un dels instruments, així com completar el nou règim jurídic de les AECT, de conformitat amb el Reglament 1082/2006 modificat pel Reglament 1302/2013 del Parlament Europeu.

 

L’actualització d’aquestes normes requereix, per ser vàlida, l’aprovació per part dels tres governs de les regions membres de l’AECT-EPM (Catalunya, Illes Balears i Occitània).

 

L’AECT Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d’octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears i Occitània. L’objectiu de l’Euroregió és facilitar i fomentar la cooperació territorial entre els seus membres, a fi de reforçar la cohesió econòmica, social i territorial de la Unió Europea. Més concretament, es pretén garantir la realització de projectes euroregionals de cooperació territorial que siguin aprovats pels seus membres, principalment en els àmbits de la cultura; el medi ambient; la innovació; el turisme i l’ensenyament superior i la recerca.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia