Salut

Salut comença a la Garrotxa una estratègia per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 davant la situació epidemiològica de la comarca

query_builder   3 febrer 2021 00:11

event_note Nota de premsa

Salut comença a la Garrotxa una estratègia per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 davant la situació epidemiològica de la comarca

  • En col·laboració amb el Departament d’Educació, també es faran cribratges en cinc centres d’Olot on s’hi ha detectat un índex més elevat de casos
  • També s’intensifica l’estratègia de rastreig dels contagis a la comarca per tallar les cadenes de transmissió

 

El Departament de Salut intensifica l’estratègia de seguiment i detecció de casos de Covid-19 a la Garrotxa, davant la situació epidemiològica de la comarca, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i tallar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Amb aquesta estratègia s’intensifica el rastreig de positius i pretén fer aflorar el màxim nombre possible de persones infectades per la Covid-19, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden transmetre-ho al seu entorn.

La campanya de cribratges massius començarà pels cinc centres escolars a la ciutat d’Olot on s’hi ha detectat un índex més elevat de casos, en col·laboració amb el Departament d’Educació.

Els cribratges començaran demà a l’IES Garrotxa i entre divendres i dimarts s’estendran a les escoles Pia, Pla de Dalt, Sant Roc i a l’Institut Bosc de la Coma, on es cribraran alumnes i professionals dels centres. En els cribratges hi poden participar alumnes i professionals que no hagin tingut la Covid en els últims tres mesos, que no estiguin confinats en el moment de les proves i que no s’hagi fet cap test PCR en els darrers 14 dies. Aquest dispositiu s’està organitzant amb la col·laboració del Departament d’Educació, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya i es podria estendre a altres centres educatius de la comarca d’acord amb l’evolució de les dades epidemiològiques.

Des de la Comissió de Seguiment de la situació epidemiològica d’Olot i la Garrotxa s’està estudiant impulsar altres mesures complementàries per tallar les cadenes contagis i es demana extremar les precaucions i el màxim de col·laboració de l’àmbit social i econòmic. La Comissió està integrada per representants de Salut Pública, el Servei Català de la Salut, Ajuntaments, Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital d’Olot. Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, també  s’intensificaran els controls de les mesures preventives a la comunitat, per tal de frenar la transmissió comunitària. 

La situació epidemiològica de la Garrotxa aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 1.804 i s’han detectat 410 casos positius entre el 23 i el 29 de gener. Un 11,48 % de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu i l’Rt se situa en 1,45. La setmana anterior el risc de rebrot es posicionava en 1.293 i es van confirmar 320 nous casos.    


Convocatòria de mitjans

 

MUNICIPI D’OLOT

Lloc:

Ajuntament d’Olot

Dia i hora:

Dijous 4 de febrer a les 10:15h.

Participació:

-     Gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras.

-     Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras.

-     Alcalde d’Olot, Pep Berga.