Educació

Visita al nou institut escola del Perelló

El Perelló tindrà el proper curs 2021-2022 un institut escola, fruit de la fusió de dos centres

query_builder   3 febrer 2021 16:25

event_note Nota de premsa

El Perelló tindrà el proper curs 2021-2022 un institut escola, fruit de la fusió de dos centres

  • Ho ha explicat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en la visita que ha dut a terme a Tivissa, Amposta i El Perelló
Visita al nou institut escola del Perelló

El Perelló tindrà a partir del proper curs 2021-2022 el tercer institut escola del Baix Ebre. Serà fruit de la fusió de dos centres, l’Escola Jaume II i l’Institut Blanca d’Anjou. Els dos centres van construir els seus edificis de forma contigua el 2008 amb aquesta finalitat, per tal de donar compliment a aquest propòsit educatiu.

Així ho ha exposat avui el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la visita que ha dut a terme a les Terres de l’Ebre, concretament a Tivissa, Amposta i El Perelló. Durant la seva visita al Perelló, el conseller, acompanyat de l’alcaldessa Cinta Llaó, ha explicat que el municipi incorpora de cara al proper curs aquesta nova oferta educativa, i que "després de tants anys, l’aposta és la que havia estat a l’inici i que no es va voler desenvolupar en el seu moment: un únic institut escola, en un únic edifici, en una única població. Amb un treball conjunt dels dos claustres i que està tirant endavant d’una manera molt clara”.

Actualment, a Terres de l’Ebre hi ha 5 instituts escola, un dels quals, l’Institut escola El Temple de Tortosa, ha entrat en marxa l’actual curs escolar.

El nou centre del Perelló fusionarà l’escola Jaume II -que actualment té 259 alumnes d’infantil i primària- i l’Institut Blanca d’Anjou -amb una matrícula de 172 alumnes d’ESO i batxillerat-.

Visita a l'Institut Montsià

El titular d’Educació ha visitat també Tivissa, concretament l’Escola de Marcel·lí Domingo, conjuntament amb l’alcaldessa Montserrat Perelló, i ha mantingut una breu trobada al pati amb l’equip directiu. El centre té 94 alumnes entre d’infantil i primària i una plantilla d’11 docents.

Finalment, Josep Bargalló s’ha traslladat a Amposta, a l’Institut Montsià, i conjuntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i l’alcalde del municipi, Adam Tomàs, ha tingut una reunió amb membres de la direcció del centre. L’institut, que té un total de 1.174 alumnes matriculats, imparteix cicles formatius de grau mitjà i grau superior, programes de formació i inserció (PFI) i itineraris formatius específics (IFE). El centre ha començat a treballar per oferir una formació professional integrada que agrupi l'fp inicial i l'fp ocupacional.

Bargalló ha ressaltat que el centre "està començant un cicle formatiu d’Indústria Agroalimentària, amb laboratoris nous, que és molt interessant. Primer, perquè la indústria agroalimentària és molt important a les Terres de l’Ebre. I, després, perquè és un institut amb molta tradició, que s’enganxa a aquesta nova tecnologia i que crec que podrà donar molt bons resultats".

 

3 de febrer de 2021

4  

Imatges

Visita al nou institut escola del Perelló

Visita al nou institut escola del Perelló 262

Visita a l'Institut Montsià

Visita a l'Institut Montsià 374

Visita a l'Institut Montsià (2)

Visita a l'Institut Montsià (2) 363

Visita a l'Escola Marcel·lí Domingo

Visita a l'Escola Marcel·lí Domingo 453

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia