Cultura

SAlaGeneralBC

Joan Josep Guillén, Joan Solà, Joan Manén i Maria Antònia Oliver seran alguns dels temes de la programació d'exposicions de la Biblioteca de Catalunya per al 2021

query_builder   4 febrer 2021 11:24

event_note Nota de premsa

Joan Josep Guillén, Joan Solà, Joan Manén i Maria Antònia Oliver seran alguns dels temes de la programació d'exposicions de la Biblioteca de Catalunya per al 2021

Expo a la BC

Aquest 2021, la Biblioteca de Catalunya commemorarà diverses efemèrides amb propostes expositives variades: l’Any Joan Manén, amb motiu dels 50 anys de la mort del músic i compositor, el 75è aniversari de l’escriptora Maria Antònia Oliver, o els 135 anys de la Banda Municipal de Barcelona. Així mateix dedicarà una exposició al filòleg i lingüista Joan Solà, programada per al 2020 en ocasió del desè aniversari de la seva mort, i ajornada a aquest any 2021 per causa de la COVID 19.

A més de les commemoracions esmentades, hi haurà una exposició dedicada al dibuixant, pintor, escenògraf i professor d’arts escèniques Joan Josep Guillén, al Museu d’Història de Catalunya. Altres exposicions també posen en valor els fons gràfics de la Biblioteca, amb mostres dedicades al dibuixant Antoni Roca i Maristany, a l’artista Joaquim Pujol i Grau, o al pintor, crític i historiador de l’art Rafael Benet.

El món del llibre quedarà representat amb dues mostres, com “Impremta i Biblioteca a l’hospital militar de Montserrat (1938-1939)” o la ja esmentada de Maria Antònia Oliver. A més, n’hi haurà d’altres dedicades a revistes comarcals i a llocs de Barcelona que han desaparegut, o que han canviat.

La programació d’enguany comprèn 11 exposicions que es podran veure a la Sala d’Exposicions, a l’Espai Zero de la Biblioteca i al Museu d’Història de Catalunya. Les exposicions formen part de l’acció de difusió de la memòria bibliogràfica i documental que conserva la BC; són una eina de difusió i a la vegada una forma d’agraïment i reconeixement públic als donants que han confiat el seu patrimoni, obra i/o llegat a la Biblioteca de Catalunya.

Informació disponible a la web de la BC: www.bnc.cat/Visita-ns/Exposicions


PROGRAMACIÓ *


- Sala d’Exposicions


Maig-juny

Joan Solà


Octubre-novembre

135 anys de la Banda Municipal de Barcelona-Espai Zero


18 de gener a 2 de març

Antoni Roca i Maristany. Ninotaire


3 de març a 17 d’abril

Impremta i Biblioteca a l’hospital militar de Montserrat (1938-1939)

 

19 d’abril a 30 de maig

Joan Manén, el cavaller ben trobat

 

1 de juny a 17 de juliol

Joaquim Pujol i Grau

 

19 de juliol a 10 de setembre

Una altra Barcelona: imatges d'una ciutat desapareguda

 

13 de setembre a 26 d’octubre

Rafael Benet

 

27 d’octubre a 9 de desembre

Les revistes de comarques: història, tradició i actualitat

 

10 de desembre a 21 de gener de 2022

Antònia Oliver-Museu d’Història de Catalunya


Abril-octubre

Guillén, màgia a l’espai escènic


  • Les dates poden presentar alguna variació