Salut

_

Les universitats públiques catalanes es comprometen amb Salut a oferir els seus espais per poder vacunar població juvenil

query_builder   6 febrer 2021 20:42

event_note Nota de premsa

Les universitats públiques catalanes es comprometen amb Salut a oferir els seus espais per poder vacunar població juvenil

  • La consellera Vergés visita els laboratoris catalans Reig Jofré, que fabricaran la vacuna de Janssen contra la COVID-19
Un moment de la visita als laboratoris, aquest migdia.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat avui que les universitats catalanes s’han compromès a ajudar, juntament amb institucions públiques i empreses del país, a assolir "la màxima prioritat: la immunitat de grup contra la COVID-19". En aquest sentit, els rectors de les universitats públiques han mostrat al Departament de Salut la seva “predisposició i total col·laboració” per poder oferir les seves instal·lacions com a punts de vacunació massiva de població juvenil, quan la disponibilitat de vacunes ho permeti.

La consellera ho anunciat en el marc d’una visita, aquest matí, als laboratoris de l’empresa Reig Jofré, a Sant Joan Despí, que fabricaran a Catalunya la vacuna de la farmacèutica Janssen contra la COVID-19.

En concret, des d’aquests laboratoris catalans es mesclarà l’antigen (la matèria primera) amb excipients per garantir l’estabilització de la vacuna. A més, també s’hi farà l’anomenat ‘fill and finish’, el procés de dosificació dels vials i s’acaba el packaging per a la seva distribució. Reig Jofré te previst iniciar la producció a gran escala a finals del segon trimestre per assolir una xifra propera als 100 milions de dosis repartides entre el segon, tercer i quart trimestres de l’any. La capacitat anualitzada total és de més de 270 milions de dosi.

Els darrers informes confirmen que la vacuna de Janssen, d’una sola dosi, és eficaç: té un 66’6% d’efectivitat, i destaca el fet que, com que els assajos han començat més tard, ja s’ha provat amb casos de la soca sud africana i britànica. Els assajos també mostren que en cap de les persones que han rebut la vacuna s’han detectat reaccions anafilàctiques. Pel que fa al seu emmagatzematge, està garantida la seva estabilització durant 2 anys a menys 20 graus, mentre que un cop distribuïda es pot mantenir durant 3 mesos entre 2 i 8 graus.

“Els laboratoris de Reig Jofré són una mostra de l’ecosistema d’R+I que té el nostre país, amb un nivell d’excel·lència comparable a ‘hubs’ de referència europeus”, ha dit Vergés. “Un país que inverteix en recerca i innovació en salut genera ingressos directes, millora la qualitat de vida dels pacients accedint a noves tecnologies abans de que surtin al mercat, fa més eficient el seu sistema i crea un mercat i un model productiu basat en el coneixement, la captació de talent i la creació de riquesa amb alt valor afegit”, ha emfatitzat.

 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 112

Foto 2

Foto 2 44

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia