Drets Socials

MGF

El Govern reuneix entitats, professionals i activistes per abordar la mutilació genital femenina a Catalunya i a l'Àfrica

query_builder   8 febrer 2021 09:48

event_note Nota de premsa

El Govern reuneix entitats, professionals i activistes per abordar la mutilació genital femenina a Catalunya i a l'Àfrica

La jornada ha estat organitzada conjuntament per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament en el marc de la celebració del Dia Internacional de Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina (MGF)

MGF

Unes 200 persones han participat aquest divendres en l’acte virtual ‘MGF: Experiències transnacionals i comunitàries des de l’enfocament de gènere i basat en drets humans’. Professionals dels sectors de la cooperació al desenvolupament, la salut, i la immigració provinents d’arreu del territori català han tingut l’oportunitat de posar en comú, al costat d’entitats i activistes, les actuacions que s'estan promovent tant a Catalunya com als països del Sud per eliminar la MGF de la vida de moltes dones i nenes.

L’acte celebrat la vigília del Dia Internacional de Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina, el 6 de febrer ha aportat perspectives transnacionals i comunitàries dels diferents actors implicats, posant l’èmfasi en un enfocament basat en el gènere i els drets humans.

La benvinguda institucional ha anat a càrrec del director General de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i la secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Mireia Vall. L’acte ha comptat amb les aportacions de professionals de les unitats de Govern implicades, així com una presència destacada de membres d’entitats africanes: Mame Cissé, del Fòrum per un Desenvolupament Sostenible Endogen (FODDE); Seynabou Diouf, de l’Associació de Juristes Senegaleses; i Fatoumata Tamba, de The Girl Generation. També hi ha intervingut la consultora Sònia Tomàs autora d’una diagnosi per la incorporació de la vessant Sud al protocol de MGF vigent a Catalunya des de l’enfocament de gènere i basat en drets humans; Inma Sau, de l’entitat Jokeerendam; i Neus Aliaga, de la Fundació Wassu.

Les diverses taules rodones han estat moderades per personal de l’equip de prevenció de la violència masclista de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania: Kadijatu Dem Njie, Homa Baldeh i Sanata Dembelé.

La jornada forma part del projecte finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i implementat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en una iniciativa del Govern per fer actuacions de cooperació al desenvolupament transversals. Les accions conjuntes que fomenten el diàleg nord-sud són fonamentals per afrontar els reptes globals. El projecte inclou també el finançament d’una diagnosi sobre com incorporar la vessant Sud al Protocol català de prevenció de la mutilació genital femenina.