Agents Rurals

Nou cotxe dels Agents Rurals

El Cos d'Agents Rurals renova el seu parc mòbil

query_builder   8 febrer 2021 14:18

event_note Nota de premsa

El Cos d'Agents Rurals renova el seu parc mòbil

Avui s’han lliurat 59 tot camí, que conjuntament amb les 50 pick ups lliurades l’any 2020, han representat una inversió de 5,4 milions d’euros

Nou cotxe dels Agents Rurals
Nou cotxe dels Agents Rurals

Aquest matí s’han lliurat a la seu de l’Àrea General del Cos d’Agents Rurals els 59 nous vehicles que des d’avui mateix han entrat en servei. Els vehicles, que han estat distribuïts per les diferents àrees regionals, corresponen al model Dacia Duster, un vehicle versàtil i ben adaptat a tot tipus de camins, ideal per a les tasques de vigilància i prevenció dutes a terme a diari per les patrulles.

En aquesta remesa també s’han adaptat tres vehicles pel Grup Especial Caní (GEK9), per tal de poder portar els diferents gossos de la unitat amb les mesures de seguretat i de confort necessàries.

Amb aquesta renovació, el parc mòbil del Cos d’Agents Rurals esdevé molt més respectuós amb el medi ambient, comptant amb vehicles que redueixen les seves emissions de CO2, així com també dóna millors prestacions i més seguretat als agents que han d’actuar dia a dia pel medi natural.

El lliurament dels vehicles ha comptat amb la presència del director general dels Agents Rurals, Marc Costa, i amb l’inspector en cap del cos, Antoni Mur.

 

Renovació del parc mòbil del Cos

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha fet una inversió de 5,4 milions d’euros durant aquest any per adquirir 109 vehicles en règim d’arrendament (50 Toyota Hilux i 59 Dacia Duster), substituint bona part dels 130 vehicles que són de propietat i que tenen una mitjana d’edat superior als 15 anys d’antiguitat.

Amb aquestes incorporacions, en només un any s’ ha renovat gairebé la meitat de la flota de 238 vehicles de la que disposa el cos.

 

Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024

El Pla de renovació i dimensionament de la flota de vehicles es troba contemplat al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el juliol de l’any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions.

El PECAR té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, reforçar la visibilitat i capacitat de comunicació, desplegar les categories professionals i l’estructura de comandament, entre d’altres.

2  

Imatges

Nous cotxes dels Agents Rurals

Nous cotxes dels Agents Rurals 5211

Nou cotxe dels Agents Rurals

Nou cotxe dels Agents Rurals 4686

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia