Salut

Espai polivalent

L'espai hospitalari polivalent de l'Arnau de Vilanova acollirà les proves PCR, la vacunació i una planta d'hospitalització per pacients COVID  

query_builder   11 febrer 2021 18:52

event_note Nota de premsa

L'espai hospitalari polivalent de l'Arnau de Vilanova acollirà les proves PCR, la vacunació i una planta d'hospitalització per pacients COVID  

  • La planta baixa del nou equipament entrarà en funcionament el proper dilluns 15 de febrer
  • El nou edifici és especialment necessari en un moment de pressió assistencial COVID sostinguda en les últimes setmanes que es preveu que es mantingui durant les properes
La consellera Vergés durant la visita al nou espai

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova estrenarà la setmana que ve l’espai hospitalari polivalent, un equipament de 3.800 metres quadrats que té com a objectiu multiplicar la capacitat de resposta del sistema hospitalari per poder fer front a l’evolució de la pandèmia de la COVID-19.

Durant la visita que la consellera de Salut ha fet al nou equipament, Alba Vergés, ha destacat que aquest nou espai enforteix el sistema sanitari: “Ja hi ha tres centres semblants en marxa arreu del país: el de Bellvitge, el Germans Trias i Pujol i el Pere Virgili, i aquest serà el quart. Una mostra de l’esforç de Salut per construir una xarxa assistencial cada vegada més robusta”. En aquest sentit ha recordat que els últims mesos el Departament ha desencallat projectes com el de l’Hospital Trueta de Girona, el de Joan XXIII de Tarragona, el de Tortosa o el de Calella.

La titular de Salut també ha destacat que el nou centre polivalent, que ha tingut un cost de 14,4 milions d’euros, servirà per esponjar més l’Arnau, molt tensionat amb la Covid-19. “Gràcies a aquest nou espai no s’haurà de desprogramar tanta activitat ordinària i una vegada passada la pandèmia el centre funcionarà com una ampliació més de l’Hospital”.

Està previst que la planta baixa del nou equipament entri en funcionament el proper dilluns 15 de febrer, on es faran les proves PCR als pacients amb sospita de COVID, així com la vacunació COVID de professionals sanitaris.

La primera planta, dotada amb 24 espais tipus box, es posarà en marxa en funció de la pressió assistencial i acollirà atenció d’urgència a patologies respiratòries (PCR, raig-X). La segona planta s’habilitarà com a planta d’hospitalització de pacients COVID, amb una capacitat de fins a 32 llits, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, on actualment hi ha més d’un centenar de pacients ingressats amb aquesta patologia. Finalment, la tercera planta és polivalent amb espais diàfans, que també s’usarà per esponjar activitats de l’hospital que ara es troben limitades per les restriccions d’espais degut a les mesures COVID, entre les quals podria ser hospital de dia.

El gerent territorial de l’ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentís, explica que el nou espai hospitalari polivalent “ajudarà a no haver de desprogramar activitat no COVID a l’Arnau de Vilanova, actualment tensionat per l’evolució de la pandèmia”. El nou edifici és especialment necessari en un moment de pressió assistencial COVID sostinguda en les últimes setmanes que es preveu que es mantingui durant les properes.

Aquest nou espai hospitalari polivalent, pensat per donar una resposta immediata a la situació assistencial originada per la pandèmia de la COVID-19, també pot reconvertir-se fàcilment en altres espais amb els usos que permetran la transformació global de les principals àrees de l’hospital.

2  

Imatges

Fotografia de la consellera durant la visita

Fotografia de la consellera durant la visita 2212

Fotografia 2 de la visita

Fotografia 2 de la visita 2359

1  

Fitxers adjunts

Presentació de l'espai hospitalari polivalent de l'Arnau de Vilanova

Presentació de l'espai hospitalari polivalent de l'Arnau de Vilanova
PDF | 2307

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia