Delegació a les Terres de l'Ebre

Xavier Pallarés, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern es reuneix amb l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE)

query_builder   11 febrer 2021 12:38

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern es reuneix amb l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE)

  • L'AECE sol·licita que es considerin les Terres de l'Ebre com una única unitat comarcal
En una trobada, aquest matí, amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, el secretari general de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Josep Lluís Vallés; el tresorer, Joan Màrius Abelló, i el vocal i expresident Daniel Cortijo, han presentat un escrit (*adjunt) per elevar-lo al PROCICAT, en què sol·liciten que es considerin les Terres de l'Ebre com una única unitat comarcal.

L'AECE, aprofitant la decisió del PROCICAT del 5 de febrer en què designava com a unitat comarcal l'Alt Urgell i Andorra, considera que és una mesura que es podria aplicar també a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, argumenten que les comarques ebrenques sumen un total de 179.574 habitats, una xifra que queda molt lluny de la densitat poblacional d'altres zones, com la comarca del Barcelonè, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat o el Maresme, entre d'altres. Al mateix temps, també cal considerat que les poblacions petites del territori no compten amb prou oferta comercial i els seus habitants han de desplaçar-se, com és habitual, per poder cobrir les seves necessitats, si bé això no comporta per als municipis receptors grans aglomeracions.

L'AECE assegura que, des de l'inici de la pandèmia, s'ha mostrat a favor de la implementació de les mesures de seguretat anticovid19 per a la preservació de la salut ciutadana i han respectat les decisions del Govern català. Amb tot, creuen que cal adoptar mesures amb sentit comú i no entenen les darreres, establertes el proppassat 8 de febrer, que obrien el confinament a nivell comarcal quan a les Terres de l'Ebre perfectament podria ser territorial.

El delegat del Govern s'ha compromès a fer arribar la petició al Comitè Tècnic del Pla d'Actuacions del PROCICAT en la proper reunió.

1  

Fitxers adjunts

Petició d'unitat comarcal única per a les Terres de l'Ebre

Petició d'unitat comarcal única per a les Terres de l'Ebre
PDF | 46