Educació

Escola El Morsell

El conseller Josep Bargalló visita centres educatius del Garraf

query_builder   11 febrer 2021 15:34

event_note Nota de premsa

El conseller Josep Bargalló visita centres educatius del Garraf

  • El conseller d’Educació ha visitat avui l’Escola El Morsell d’Olivella, que el proper curs s’ampliarà a institut escola
  • Josep Bargalló ha visitat també dos instituts i una escola de Vilanova i la Geltrú
Escola El Morsell

La població d’Olivella estrenarà el curs vinent un institut escola, el primer centre d’aquestes característiques que tindrà la comarca del Garraf. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Educació, Josep Bargalló, després de visitar l’Escola El Morsell d’Olivella, que el proper curs 2021-2022 s’ampliarà a l’educació secundària. A banda d’Olivella, Bargalló ha visitat també avui dos instituts i una escola de la capital de la comarca, Vilanova i la Geltrú.

L’Escola El Morsell d’Olivella acull actualment 16 grups i 279 alumnes d’educació infantil i primària. Fins ara, els alumnes que acabaven 6è de primària havien d’anar a cursar els estudis d’’ESO als instituts del nucli de Sant Pere de Ribes. A partir del curs vinent, doncs, els alumnes d’Olivella podran continuar la secundària al seu mateix municipi, gràcies a l’ampliació de l’Escola El Morsell a institut escola.

Durant la visita a Olivella, el conseller s’ha reunit amb la direcció del centre i amb l’alcaldessa, Marta Verdejo. Després de la trobada, Bargalló ha explicat que “hem estat parlant de la transformació de l’escola a institut escola el curs vinent, i també de les obres que s’hi faran: les de l’ajuntament, aquest proper estiu, i les del Departament, d’aquí a dos estius”.

Institut F. X. Lluch i Rafecas

Millora de l’oferta d’FP de l’Institut F. X. Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú

Després d’Olivella, el conseller Josep Bargalló ha visitat tres centres educatius de Vilanova i la Geltrú i s’ha reunit amb els respectius equips directius. En primer lloc, Bargalló ha visitat L’Escola L’Aragai, un centre que aquest curs acull 271 alumnes matriculats d’educació infantil i primària i que participa en un programa d’innovació pedagògica, el Laboratori de Transformació Educativa.

A continuació, Bargalló s’ha desplaçat a l’Institut F. X. Lluch i Rafecas, un institut amb 438 alumnes matriculats a ESO, 204 alumnes més a batxillerat i, finalment, 366 alumnes a Formació Professional. El centre ofereix cicles formatius de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo, Cures d’auxiliar d’infermeria, Instal·lacions elèctriques i automàtiques, Manteniment electromecànic, Manteniment de material rodant ferroviari, Automatització i robòtica industrial i Mecatrònica industrial. L’institut, a més, participa en diversos programes d’innovació, com ara robòtica a l’ESO i memòria històrica a l’ESO i al batxillerat.

El conseller Bargalló, en una atenció als mitjans de comunicació, ha explicat que ha parlat amb l’equip directiu de l’institut i amb l’Ajuntament “possibles noves propostes en Formació Professional” en aquest centre. Tal com ha assenyalat, “tenim una Formació Professional excel·lent, amb molts bons resultats d’inserció laboral, però amb una economia que canvia, amb crisi o sense. I, per tant, l’FP ha de canviar al ritme que canvia l’economia o anticipant-se”.

En aquest sentit, ha afegit Bargalló, s’ha parlat del grau de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo que ofereix el centre. “Segurament un augment en el grau superior seria interessant pel que fa a la inserció”, ha explicat el conseller, que ha afegit que també s’ha parlat “d’algunes millores de les instal·lacions que tindrà”. Bargalló ha elogiat “la capacitat, la potència i la tradició” de l’Institut Lluch i Rafecas.

Finalment, el conseller d’Educació ha visitat l’Institut Dolors Mallafrè i Ros, que acull 360 alumnes matriculats a ESO i 245 a batxillerat, la meitat dels quals en la modalitat de batxillerat artístic. De fet, en totes les etapes educatives, l’institut insereix activitats artístiques plàstiques i escèniques lligades amb l’oferta de les tres modalitats de batxillerat que imparteix. El centre participa en nombrosos programes d’innovació educativa, relacionats amb l’orientació escolar, l’educació en valors i la promoció de l’ús de les llengües estrangeres, entre d’altres.

 

11 de febrer de 2021

2  

Imatges

Escola El Morsell

Escola El Morsell 373

Institut F. X. Lluch i Rafecas

Institut F. X. Lluch i Rafecas 301

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia