Recerca i Universitats

ICREA Acadèmia

Els ajuts ICREA Acadèmia reconeixen el potencial de recerca de 30 investigadors de les universitats públiques catalanes

query_builder   12 febrer 2021 11:00

event_note Nota de premsa

Els ajuts ICREA Acadèmia reconeixen el potencial de recerca de 30 investigadors de les universitats públiques catalanes

  • La convocatòria 2020 d’ICREA Acadèmia selecciona 18 investigadors i 12 investigadores de tots els àmbits de coneixement
  • El programa finançat pel Govern amb 5 MEUR fa possible la dedicació prioritària a activitats de recerca dels acadèmics durant 5 anys
  • Un total de 274 professors s'han beneficiat d’aquests ajuts al llarg de les seves 12 edicions
ICREA Acadèmia

Una trentena d’investigadors i investigadores del sistema universitari català han estat seleccionats en la dotzena edició dels ajuts ICREA Acadèmia, concedits per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Amb aquests ajuts, el Govern reconeix la tasca investigadora del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna de les universitats públiques catalanes, amb la finalitat de contribuir a retenir el talent investigador del nostre país.

Els 30 professors seleccionats en la convocatòria 2020 dels ajuts ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun durant un període de 5 anys. Aquesta línia de suport està destinada exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. Podeu consultar el llistat d’acadèmics seleccionats en aquest enllaç.

Els investigadors seleccionats (18 homes i 12 dones) estan adscrits a la Universitat de Barcelona (5), la Universitat Autònoma de Barcelona (8), la Universitat Politècnica de Catalunya (5), la Universitat Pompeu Fabra (7), la Universitat Rovira i Virgili (3), la Universitat de Lleida (1) i la Universitat de Girona (1). Per àrees de coneixement, la distribució ha estat la següent: ciències experimentals i matemàtiques (6); tecnologia i enginyeria (8); ciències de la vida i la medicina (5); humanitats (6), i ciències socials i del comportament (5).

Amb les concessions de la convocatòria 2020, ja són 274 el total d’investigadors i investigadores del sistema universitari català que han obtingut ajuts ICREA Acadèmia en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 5 milions d'euros anuals.

 

Comunitat ICREA

ICREA és una fundació finançada pel Govern amb l'objecte d'incorporar personal científic i acadèmic d'excel·lència al sistema universitari i de recerca de Catalunya a través de noves fórmules de contractació. Treballa en coordinació amb les universitats catalanes i els centres de recerca amb la finalitat d'incrementar la competitivitat del sistema de coneixement del nostre país en la integració de referents de recerca internacionals.

Els professors d'investigació ICREA formen una comunitat de científics i investigadors de totes les àrees del coneixement, que desenvolupen la seva recerca en nou universitats, 26 centres CERCA, nou centres CSIC i cinc altres centres del sistema català de coneixement. Es tracta d’acadèmics enormement actius i generen una gran quantitat d'articles d'alt nivell, així com altres tasques acadèmiques com ara la direcció de tesis doctorals o la realització de conferències, simposis, xerrades, etc.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia