Territori

Planta de gestió de residus

L'ARC obre una convocatòria d'ajuts d'5M€ adreçada als gestors privats de residus

L'objectiu de les subvencions és que aquestes empreses desenvolupin projectes de millora, desenvolupament i recerca en l'àmbit dels residus

query_builder   12 febrer 2021 12:56

event_note Nota de premsa

L'ARC obre una convocatòria d'ajuts d'5M€ adreçada als gestors privats de residus

L'objectiu de les subvencions és que aquestes empreses desenvolupin projectes de millora, desenvolupament i recerca en l'àmbit dels residus

Planta de residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert una convocatòria de subvencions per a l'execució de projectes en l'àmbit de residus que comportin una millora en processos de prevenció, de preparació per a la reutilització, de reciclatge o d'incorporació de materials reciclats i projectes de recerca i desenvolupament experimental aplicats en plantes de tractament de residus de tercers. Aquesta convocatòria, que ha estat publicada al DOGC, està dotada amb 5 milions d’euros. 

Poden optar a aquestes ajudes empreses gestores de residus a nivell individual o en grups, en col·laboració amb empreses tecnològiques i consumidores o associacions empresarials relacionades amb la gestió de residus de tercers. 

Aquestes subvencions volen ser un instrument posat a l'abast de les empreses, de manera que permetin millorar el seu comportament ambiental en matèria de gestió de residus, dintre d'un marc que avança i s'actualitza constantment, en el qual els condicionants mediambientals requereixen, cada vegada més, una atenció prioritària.

La convocatòria subvenciona tres tipologies de projectes:

  • Projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus, així com la introducció de millores tecnològiques en les instal·lacions. Està adreçada a empreses gestores de residus a nivell individual o en grups.
  • Projectes de recerca industrial i de desenvolupament aplicats al camp de la prevenció i del reciclatge dels residus tractats i generats en plantes de tractament de residus de tercers. Aquests projectes han de ser demanats per una o més empreses de gestió de residus, en col·laboració amb una empresa tecnològica, i han de ser validats per una associació empresarial per garantir que efectivament són una necessitat sectorial i comporten beneficis replicables.
  • Accions sectorials de formació i de serveis de consultoria per a associacions empresarials relacionades amb la gestió de residus de tercers. S'inclouen en aquesta classe els projectes que tenen per objecte millorar la capacitat i competitivitat del sector de la gestió de residus. Han de ser sol·licitats per les associacions empresarials, i cal que estiguin avalats per un mínim de tres empreses que puguin ser beneficiàries directes o indirectes de l'estudi o acció.

El termini de presentació de les sol·licituds és d’un mes i un cop atorgada la subvencions, els beneficiaris tenen un termini de 36 mesos per executar els projectes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 305