Educació

Escola La Mirada

El conseller Josep Bargalló visita centres educatius del Vallès Occidental

query_builder   12 febrer 2021 14:59

event_note Nota de premsa

El conseller Josep Bargalló visita centres educatius del Vallès Occidental

  • El conseller d’Educació ha visitat avui l’Escola Virolet de Sabadell, que el curs vinent s’estrenarà com a institut escola
  • Bargalló ha visitat també l’Escola Can Sorts de Sentmenat, que acollirà una línia d’una nova escola, i l’Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès
Escola Virolet

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui l’Escola Virolet de Sabadell, que el curs vinent s’estrenarà com a institut escola i que, alhora, ha començat les obres de construcció del nou edifici de primària, que substituirà els mòduls prefabricats actuals. Bargalló, acompanyat del delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, també ha visitat avui dues escoles més del Vallès Occidental: l’Escola Can Sorts de Sentmenat i l’Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès.

A l’Escola Virolet de Sabadell, on ha atès els mitjans de comunicació, el conseller Bargalló ha explicat que el centre “passarà a ser el curs vinent l’Institut Escola Virolet i, per tant, passarà també a tenir una preinscripció de 1r de secundària”. Segons ha afegit, “aquest canvi d’escola a institut escola, que és un canvi molt positiu, s’ha de fer bé”. Per aquest motiu, ha indicat, “cal que des del Departament i des de l’Ajuntament acompanyem l’escola”. En aquest sentit, ha manifestat, “tenim una absoluta confiança amb la direcció del centre”.

Bargalló ha assenyalat que, com a institut escola, el centre Virolet passarà a tenir un projecte educatiu amb tres etapes: infantil, primària i secundària. És un model, ha afegit, “amb què el Departament creu molt” i que, en el cas del Virolet, “hi ha un element afegit: i és que, mentrestant, estem construint l’escola”. Segons ha especificat, “en una primera fase estem construint l’escola i, en una segona fase, s’enganxarà immediatament a l’institut”. El procés d’execució de les obres de l’edifici de primària, ha dit el conseller, “està previst que acabi el novembre del 2022”.

Actualment, l’Escola Virolet acull 491 alumnes i es troba situada en mòduls prefabricats. El nou edifici s’ha començat a construir just al costat del solar dels mòduls. El centre té un projecte educatiu basat en el model competencial, a través del treball per projectes, tallers d’experimentació i investigació i eixos de treball sistemàtic. És un projecte, a més, que s’ha construït amb la participació de tota la comunitat educativa, amb una implicació important de les famílies.

Escola La Mirada

L’Escola Can Sorts de Sentmenat acollirà una nova línia de la futura escola

Abans de la visita a Sabadell, el conseller d’Educació s’ha desplaçat a Sentmenat, on ha visitat l’Escola Can Sorts, una escola inclusiva que treballa per projectes a infantil i a primària, i que enguany té 641 alumnes matriculats. El proper curs, aquest centre acollirà la nova línia de P3 de la futura nova escola de Sentmenat, el procés de construcció de la qual ja s’ha posat en marxa.

De moment, el curs 2021-22, aquesta nova línia s’ubicarà a dins del recinte de Can Sorts, ja que la previsió és que l’edifici del nou centre estigui enllestit el curs 2022-23. Actualment, ja s’ha iniciat el projecte participatiu dels espais de la futura escola, entre el Departament, l’Ajuntament i la direcció.

Compromís amb la nova Escola La Mirada de Sant Cugat

Finalment, el conseller d’Educació s’ha desplaçat a Sant Cugat del Vallès, on ha visitat l’Escola La Mirada, que actualment es troba en mòduls prefabricats. Bargalló  s’ha reunit amb l’equip directiu del centre i, posteriorment, ha escoltat les explicacions dels tècnics sobre el projecte de construcció del nou edifici del centre. Segons Bargalló, “es tracta d’un projecte que ha anat modificant la seva ubicació, però que continua estant damunt de la taula i que continua mantenint el pressupost”

L’Escola La Mirada, que té 323 alumnes matriculats, utilitza diferents metodologies per a l’adquisició dels aprenentatges i també d’eines i estratègies perquè els alumnes es puguin desenvolupar en qualsevol situació. Entre d’altres, espais d’aprenentatge, tallers lingüístics, tallers matemàtics, projectes a educació infantil i tasques a educació primària.

 

12 de febrer de 2021

2  

Imatges

Escola Virolet

Escola Virolet 159

Escola La Mirada

Escola La Mirada 179