Agents Rurals

Imatge del comís

Els Agents Rurals desmantellen una xarxa de pesca furtiva a Lleida

query_builder   17 febrer 2021 13:08

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals desmantellen una xarxa de pesca furtiva a Lleida

Comissats 280kg de peix, multitud d’arts de pesca, dues embarcacions i una balança professional de grans dimensions

Un dels furtius va ser detingut pels Mossos d’Esquadra perquè tenia una ordre de detenció emesa per un jutjat de Zaragoza

Imatge del comís
Imatge del comís

Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida han desmantellat una xarxa de pesca furtiva de carpes que actuava en diferents indrets de la regió de Lleida. Els Agents Rurals, conjuntament amb agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, han identificat sis persones i han comissat 280 kg de carpes i silurs així com diferents estris per a la pràctica de la pesca furtiva.

Aquest grup ja va ser sorprès la matinada de dimarts dia 9 febrer practicant la pesca furtiva a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana (Pla d’Urgell), un espai natural protegit i refugi de pesca. En aquella ocasió es van sorprendre 5 persones i se’ls va comissar una xarxa de 120 metres així com una embarcació pneumàtica.

Les investigacions a aquest grup van conduir fins a l’espai que utilitzaven com a magatzem, permetent desarticular aquesta xarxa. Entre els diferents elements comissats, també s’ha intervingut una bàscula de grans dimensions i diferents safates amb captures preparades per vendre. Els indicis recollits mostren que aquest grup estava professionalitzat i que estarien preparats per distribuir el peix capturat (carpes i silurs) a altres punts d’Europa per tal de comercialitzar-les. Els Mossos van detenir una de les persones identificades, atès que tenia vigent una ordre de cerca i detenció d’un jutjat de Zaragoza.

Els Agents Rurals elaboraran atestat penal per presumptes delictes contra la salut pública i la protecció de la fauna.

 

Operació contra el tràfic de carpes

El maig de 2019 el Cos d’Agents Rurals conjuntament amb el Cuerpo Nacional de Policia (CNP) ja van fer una intervenció a Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) contra una xarxa internacional de tràfic de carpes i silurs. Aquella operació, coordinada per l’agència europea Eurojust, es va saldar amb set persones detingudes i el comís quatre tones de peix.

3  

Imatges

Imatge del comís

Imatge del comís 850

Imatge de carpes comissades

Imatge de carpes comissades 1181

Imatge de silurs comissats

Imatge de silurs comissats 1001

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia