Educació

Foto

Navàs tindrà tota l'oferta educativa pública el curs 2022-2023

query_builder   17 febrer 2021 15:58

event_note Nota de premsa

Navàs tindrà tota l'oferta educativa pública el curs 2022-2023

  • Ho ha anunciat el conseller Josep Bargalló durant la visita avui al municipi
Foto

A partir del curs 2022-2023 l’Escola Diocesana de Navàs, que inclou el col·legi Sant Josep –d’infantil i primària- i la Diocesana –d’ESO i post obligatòria-, passaran a la xarxa pública d’Educació. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la visita que ha dut a terme al municipi del Bages.

Amb la integració del centre a la titularitat del Departament d’Educació, s’incrementa l’oferta pública de Navàs, i de fet tot el municipi passarà a tenir exclusivament i única una oferta pública. Així ho ha explicat el conseller, que ha expressat que Educació treballarà conjuntament amb l’Ajuntament per concretar “la propera oferta educativa de Navàs, que sabem que serà tota pública, només pública, però que pot estructurar-se de maneres molt diferents. Serà aquest grup de planificació entre Departament, Ajuntament i centres, que haurà de plantejar com fer-ho”.

Bargalló ha explicat que encara caldrà concretar detalls al voltant del nou centre que esdevindrà de la fusió de l’escola de primària i de secundària, però ha avançat que “els projectes educatius tindran aquesta reformulació en tots els casos. És feina d’aquest grup de treball aconseguir que hi hagi una cohesió de projectes educatius en el municipi. Cohesió. No una unificació, que això és negatiu sempre, però sí una cohesió”.

El col·legi Sant Josep té actualment 216 alumnes d’infantil i primària, i l’Escola Diocesana 327 alumnes d’ESO i batxillerat.

 Decret d’integració de centres a la xarxa pública

 El canvi de titularitat d’escoles municipals o concertades a la xarxa pública és possible amb l’aprovació del Decret Llei 10/2019, de 28 de maig, del procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat.

A través de la nova norma, es vol enfortir el sistema educatiu activant els processos d’integració a la xarxa pública de centres que són de titularitat d’ens locals i privats. Al mateix temps, es vol establir un procediment per canviar titularitats dels centres per tal de millorar les condicions en què es resolen les necessitats d’escolarització.

Per tal de dur a terme la integració d’un centre cal que es donin abans un seguit de requisits: que hi hagi necessitats d’escolarització, és a dir, que l’oferta actual de places públiques no sigui suficient; i que es faci de comú acord entre el centre educatiu i el Departament d’Educació. Per tant, cal analitzar a fons prèviament la realitat del centre i valorar la viabilitat de la conversió a escola pública, tenint en compte aspectes com l’equipament (metres quadrats de l’edifici i la superfície de pati), la situació econòmica i els recursos humans de què disposen.

 Visita a Navàs

El conseller, prèviament, ha visitat l’Institut escola Sant Jordi del municipi, conjuntament amb l’alcalde Salvador Busquets, i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu del centre. L’institut escola té una matrícula de 529 alumnes entre P3 i  4t d‘ESO. La visita del conseller ha acabat a l’Ajuntament.

 17 de febrer de 2021

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia