Territori

Imatge del Parc Nacional

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici registra un 16% menys de visitants degut als efectes de la pandèmia de la COVID-19

query_builder   18 febrer 2021 18:32

event_note Nota de premsa

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici registra un 16% menys de visitants degut als efectes de la pandèmia de la COVID-19

  • Els espais interiors han sigut els més afectats, amb un descens de les atencions del 48,5% a les cases del Parc i centres d’informació
Imatge del Parc Nacional

Els efectes de la pandèmia han repercutit d’una forma important a les visites al Parc Nacional, aquest va registrar prop de 3 mesos sense pràcticament visitants (març, abril i maig), incloent el període de setmana santa, que sol ser una de les èpoques de major afluència.

Els resultats globals de l’any son de 470.244 visitants, que en xifres absolutes representa un descens de 89.979 persones (16%) respecte l’any 2019.

A partir del mes de juliol, però, la tendència va ser a l’alça fins arribar al mes d’agost a una situació de col·lapse en alguns dels accessos a un dels espais naturals protegits més emblemàtics dels Pirineus.

Les ganes de gaudir de la natura, així com el creixement exponencial del turisme de proximitat van originar aquesta situació. Mentre que ens espais tancats com són les cases del Parc i els centres d’informació el nombre d’atencions presencials va caure sobtadament (48%), durant els mesos d’estiu es va registrar un rècord d’afluència en molts dels accessos a la zona perifèrica de protecció. És el cas de l’accés al circ de Colomèrs a la Val d’Aran i l’accés a la vall de Gerber al Pallars Sobirà, amb un augment anual de 15.799 persones respecte l’any anterior.

El perfil de visitants ha canviat també substancialment, i s’ha passat d’un 21% de  visitants estrangers l’any 2019 a menys d’un 6% el 2020. El turisme estranger ha estat substituït per turisme estatal; d’aquest, el 82% prové de Catalunya, seguit de molt lluny de Madrid (4%) i València (4%).

Aproximadament un 37% de les persones s’ha allotjat en establiments dels municipis del Parc i, de forma majoritària, han desenvolupat turisme de natura (57%), cultural (20%) i esportiu (14%).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 482

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia