Interior

El conseller Sàmper presideix l'acte de cloenda del curs de capacitació d'oficials del cos de Bombers de la Generalitat

El conseller Sàmper presideix l'acte de cloenda del curs de capacitació d'oficials del cos de Bombers de la Generalitat

query_builder   18 febrer 2021 18:55

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper presideix l'acte de cloenda del curs de capacitació d'oficials del cos de Bombers de la Generalitat

foto

 

  • El conseller ha remarcat que els Bombers de la Generalitat són un cos exemplar i els ha agraït, en nom del Departament d’Interior i de la ciutadania, la seva funció de servei públic

  • Prèviament, el conseller Sàmper ha visitat les instal·lacions de la seu central dels Bombers de la Generalitat a Bellaterra on ha participat en el brífing operatiu 

 

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presidit aquest matí l’acte de cloenda del curs de capacitació d’oficials del cos de Bombers de la Generalitat que ha tingut lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Sàmper ha destacat que amb aquesta convocatòria, junt a les recents de sergents i caporals de Bombers, “fem un dimensionament del Cos que és essencial”. El conseller també ha felicitat els nous oficials del Cos de Bombers i els ha agraït “la voluntat i la implicació amb el Cos de Bombers”. El titular d’Interior també ha remarcat que els Bombers de la Generalitat són un cos exemplar i els ha agraït, “en nom del Departament d’Interior i de la ciutadania, la vostra funció de servei públic”.

Han aprovat el curs d’oficials 40 alumnes que tenen una mitjana d’edat de 56 anys, tots ells professionals amb una dilatada experiència professional al Cos de Bombers de la Generalitat.

A l’acte hi han assistit també la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; l’inspector cap dels Bombers de la Generalitat i subdirector general Operatiu, David Borrell, i l’inspector cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Antoni Rifà, entre altres autoritats.

Prèviament, el conseller Sàmper ha visitat les instal·lacions de la seu central dels Bombers de la Generalitat a Bellaterra, acompanyat per la secretària general del Departament d’Interior, Beth Abad; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, i l’inspector cap del cos de Bombers, David Borrell, entre altres comandaments.

Després de visitar les diferents unitats ubicades al complex central dels Bombers, el conseller ha participat en el brífing operatiu que cada dia realitzen els comandaments operatius de les diferents Regions d’Emergències, a la Sala Central de Bombers. També ha visitat el parc de bombers de Cerdanyola del Vallès, ubicat al complex central de Bellaterra, on ha saludat als efectius de guàrdia del parc.

 Curs de capacitació d’oficials

El curs de capacitació d’oficials va començar el passat 15 de setembre i va finalitzar el passat 10 de desembre de 2020. Han estat 280 hores lectives combinant l’ensenyament  presencial i en línia. Aquest últim a través de l’ISPC en Xarxa https://ispcenxarxa.gencat.cat/

Durant el curs s’han combinat les sessions teòriques a l’aula (6 setmanes) amb les sessions pràctiques en diferents espais (1 setmana).

Els nous oficials han estat nomenats un cop han superat la convocatòria de promoció interna de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Aquesta convocatòria ha consistit en una fase d’oposició, la fase de concurs i, finalment, el curs selectiu.

*adjuntem quadre amb destinació nous oficials

1  

Imatges

fotos

fotos 337

1  

Fitxers adjunts

Quadre destinacio nous oficials cos de Bombers

Quadre destinacio nous oficials cos de Bombers
PDF | 507