Mossos d'Esquadra

foto

La quarta nit consecutiva d'actes vandàlics i aldarulls finalitza amb dos detinguts a Barcelona i dos a Girona

query_builder   19 febrer 2021 23:33

event_note Nota de premsa

La quarta nit consecutiva d'actes vandàlics i aldarulls finalitza amb dos detinguts a Barcelona i dos a Girona

. Grups violents han vandalitzat sis entitats bancàries i han realitzat actes de pillatge en diferents botigues de roba esportiva i de moda i han tornat a fer barricades amb crema de contenidors i mobiliari urbà a Barcelona

. A Vilafranca del Penedès han llançat pedres i pintura als agents que custodiaven la comissaria dels Mossos

. Aquestes darreres detencions se sumen a les 59 persones detingudes que s’han fet des del dimarts quan es van iniciar les protestes

En una quarta nit d’actes vandàlics i aldarulls a Barcelona s’han detingut dues persones. Una com a presumpta autora d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat i l’altra per desordres públics.

Avui grups de violents han tornat a realitzar barricades i a causar importants destrosses, danys al mobiliari i a diversos establiments i crema de contenidors. Pels volts de les 19 hores, a les rodalies de Plaça Universitat, s’han identificat diverses persones i s’han aixecat actes de denúncia a persones que portaven passamuntanyes, esprais de pintura, martells, bengales, una clau per obrir portes de fanals i una defensa extensible. Els agents també han requisat tot aquest material.

A partir de les 20:00h s’ha produït els primers incidents a Via Laietana quan diferents grups de persones han començat a fer llançaments de pedres, pintura  i pirotècnia a la línia policial que protegia dependències del Cos Nacional de Policia. Posteriorment han fet barricades amb contenidors incendiats a la zona de Pla de Palau, on s’han enfrontat i han llançat pedres al veïns que els recriminaven les actituds violentes. Tot seguit han violentat dues entitats bancàries.

Els esvalotadors s’han dirigit cap a la comissaria de Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, al seu pas pel Born han fet importants destrosses en comerços i entitats bancàries de la zona. En arribar a la Rambla han fet llançament contra els agents que protegien les dependències policials i han causat danys en les terrasses dels locals de restauració i al mobiliari urbà. L’acció dels violents s’ha centrat també en realitzar actes de pillatge en diferents botigues de roba esportiva i de moda de la zona.

A la zona del centre de la ciutat s’han viscut moments molt complicats quan han pres la Rambla amb tota mena de barricades fetes amb contenidors, jardineres i mobiliari dels locals de restauració que han cremat en diferents punts del carrer.

El grup de violents encaputxats ha estat més de dues hores provocant danys i destrosses en diferents punts del centre de la ciutat i han protagonitzat diferents actes violents contra els efectius que integraven el dispositiu de seguretat.

Diversos vehicles policials han resultat danyats amb vidres i retrovisors trencats per cops de pedra.

 

Incidents també a Girona i Vilafranca

A Girona grups violents han fet llançaments de pedres i ampolles a la línia policial de Mossos d'Esquadra que protegia els jutjats i han causat danys i destrosses de mobiliari urbà i crema de contenidors a la zona de la Copa i del carrer Canalejas i de la Sèquia. També han vandalitzat tres entitats bancàries a la Plaça de la Independència, la del  Mercadal i al carrer Nou.  A més, durant els aldarulls quatre mossos han patit lesions.

A Vilafranca del Penedès un grup d’esvalotadors s’ha adreçat a la comissaria dels Mossos on han fet llançaments de pintura i pedres contra l’edifici i els Mossos que el custodiaven. Han provocat danys als vehicles policials i els han fet pintades.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 19 de febrer de 2021